Novi Sad,Detelinara 1999.god.Agresija NATO pakta na Jugoslaviju.Foto:Darko Dozet/Wikimedia
Друштво Политика Србија

Беч: Припреме за обележавање сећања на жртве НАТО агресије

Штокингер је најавио да ће 24. марта у Бечу и Београду, у исто време, бити одржане конференције поводом 20-те годишњице НАТО агресије на СРЈ.

ЛОВ НА СРБЕ: Ко су НАЈНЕПОЖЕЉНИЈИ СРБИ у Подгорици и Сарајеву и шта кажу на то?

У оквиру припрема за обележавање 20. годишњице сећања на жртве НАТО агресије, аустријски политичар Давид Штокингер боравио је у Београду како би са политичким партнерима разговарао о сарадњи.

Штокингер је најавио да ће 24. марта у Бечу и Београду, у исто време, бити одржане конференције поводом 20-те годишњице НАТО агресије на СРЈ.

ЕКСКЛУЗИВНО: ГРАЂАНИ АРАНЂЕЛОВЦА КРЕЋУ У БОРБУ ПРОТИВ НАРКО-ДИЛЕРА!

„У Београду конференцију ће организовати „Београдски форум за свет равноправних“ бившег шефа југословенске дипломатије Живадина Јовановића. Са овом организацијом „Радионица солидарности“ (Солидаритатсwеркстатт) негује већ дуго година одличне односе“, објаснио је за Тањуг Штокингер, председник невладине организације „Радионица солидарности“, која сваке године у Бечу учествује у Помену жртвама НАТО агресије на бившу Југославију.

Анто Нобило: МУП нема везе са убиством Драгичевића

НАТО бомбардовање (Фото: Јутјуб)

„Радионица солидарности“, како је подсетио, једна од активнијих антиглобалистичких организација у Аустрији.

Јовановић и Штокингер су договорили и директан пренос између две конференције на почетку скупова.

„То има пре свега веома велику симболичну вредност као знак пријатељства“, објаснио је он.

(ВИДЕО) Муж дивљачки чупа жену! СРАМНА сцена са српског весеља кружи интернетом

Штокингер је указао да ће у Бечу организациони одбор „20 година НАТО агресије – никада не заборављамо“ конференцију одржати у згради Синдиката Аустрије (ОеГБ Хаус).

У припреми за скуп у Бечу учествују Аустријско-српски покрет солидарности, Радионица солидарности, синдикалне фракције и српска заједница и клубови.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Цела Србија тражи возача белог пикапа због овог ЗВЕРСКОГ дела!

Штокингер, иначе и високи функционер Социјалдемокатске партије Аустрије (СПО), разговарао је са Јовановићем и о актуелним питањима везаним за кризу у ЕУ, неолибералној немачкој доминацији и наоружавању НАТО против Русије, као и о односима Аустрије и Србије.

Два дечака, два најбоља друга, стара 15 година пронађени МРТВИ У ПАРКУ!

„Организовање конференција у исто време идуће године је важан сигнал да, како у Србији, тако и Аустрији, још увек постоје људи који не прихватају актуелни светски поредак, који је светски неред. Нама је циљ, овим активностима у марту, да утичемо на уклањање анти-српског наратива који је и дан данас присутан. Агресија супротна међународном праву 1999. није била усмерена само против СР Југославије, већ против самосталне и суверене политике уопште. На конференцији, због тога, неће бити речи само о савладавању догађаја, већ и о погледу у будућност и могућим перспективама изван НАТО и неолибералне ЕУ доминације на Балкану, посебно и у Европи уопштено“, најавио је он.

(ВИДЕО) Смејурија у Приштини: Пропао марш за уједињење Албанаца с југа Србије са лажном државом Косовом

Током боравка у Београду Штокингер је посетио и свог дугогодишњег пријатеља, познатог српског и југословенског кошаркаша, сада и антиглобалисту, Драгољуба Дуција Симоновића, који је исказао спремност да подржи бечку конференцију видео поруком.

УХАПШЕН ХУЛИГАН (42) У БОРЧИ! У кући му нашли шкорпион, гасни пиштољ, лисице, наркотике!

Што се тиче конференције у Бечу, поводом 20-те годишњице НАТО бомбардовања, планирано је да 23. марта, увече, буде одржана презентација филма Бориса Малагурског уз дискусију са аутором.

Следећег дана, од поднева биће одржана конференција са међународним гостима, а од 18 часова, на тргу Штефансплац, као и свих ових година, биће одржан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ ЗАБРИНУТ: Велике шансе да тзв. ,,Косово“ постане члан Интерпола!

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Формирати службу заштите уставног поретка; ДОДИК: Српска од ОБА БиХ НЕМА КОРИСТИ!

(ВИДЕО) ТУРСКА ОТИМА ВИЗАНТИЈСКИ МАНАСТИР: Историјски најважнија богомоља у Истанбулу постаје џамија!

ПОВЕЋАВА СЕ ПРЕТПЛАТА ЗА РТС?! Ево колико би могла да износи нова такса за јавни сервис!

СЛОВЕНЦИ ПОРУЧИЛИ ШОЛАКУ: Нећеш бити власник наше медијске компаније!

Захарова: Нисмо ми ти који губе информациони рат

Novosti

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
27°
Sat