pixabay.com/Fotomontaža
Занимљивости

СВЕТСКА БЛАГА КОЈА ЈЕ ОТЕО ХИТЛЕР НИСУ ПРОНАЂЕНА: Тражи се и 350.000.000 франака које су МАЗНУЛЕ УСТАШЕ!

Хиљаде милијарди долара вредан накит, злато, драго камење и уметнички предмети нестали су или су украдени током Другог светског рата.

СТОТИНЕ НАТО ВОЈНИКА ПОГИНУЛО НА КОСОВУ: Генерал ЛАЗАРЕВИЋ ОТКРИО како је НАША ВОЈСКА РАСТУРИЛА АМЕРЕ!

Нека су закопана и касније пронађена, али ових пет остала су најмистериознија блага из времена Другог светског рата.

Нацистички воз са златом

Када су пре неколико година истраживачи Пјотр Копер и Андреас Рихтер у Пољској утврдили да су пронашли воз пун нацистичког злата, нико им није веровао. Међутим, покренуто је обимно истраживање, па се чини да бисмо ускоро могли да сазнамо да ли су њихове тврдње заиста биле тачне.
Двојац који је ушао у траг наводном возу је, заједно са тимом од 35 истраживача-волонтера, недавно започео са ископавањем на месту за које тврде да показује аномалије у тлу и које упућују на постојање закопаног возила.
С друге стране, алтернативна студија спроведена на Универзитету наука и технологије у Кракову, утврдила је да не постоје докази који би упућивали на истинитост налаза Копера и Рихтера, али да би на том месту могао да се налази тунел. Занимљиво је споменути и да су пољски званичници одбили да учествују у овом подухвату, и да је цело истраживање финансирано из приватних извора.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Камионџија изгубио контролу над возилом, летео преко 4 траке, испао из кабине, па га је покупио аутомобил. Ужас је снимила камера

Јантарна соба

Јатнарна соба је светски позната комора украшена јантарним панелима са златним листовима и мноштвом огледала. Некада се налазила у Катарининој палати у Царском селу, недалеко од Санкт Петербурга. Изграђена је у Прусији у 18. веку.
Пре него што је нестала у вихору Другог светског рата, сматрана је осмим светским чудом.

Јамашитино злато

То је назив који носи наводни ратни плен из југоисточне Азије, а који су сакупили јапански освајачи под заповедништвом Томојукија Јамашите. Касније су га сакрили у пећинама, тунелима и поџемним комплексима Филипина.
Ловци на благо широм света одлазе на пацифичка острва не би ли окушали своју срећу у проналажењу блага, али још увек нико није пронашао то легендарно злато.

Алпска тврђава

Изградњу правог ланца тврђава планирао је шеф СС-а Хајнрих Химлер крајем 1943. године. Већ тада је правио планове за могући војни пораз нацистичког режима, па је хтео да се читаво вођство повуче у планине јужне Баварске како би одатле могли да наставе да пружају оружани отпор.
Адолф Хитлер није у потпуности подржавао такве планове својих најближих сарадника, али и данас постоје гласине да су нацисти сакрили огромно благо по Баварској.

(ВИДЕО) ОРГИЈЕ ТРАЈАЛЕ 24 САТА! Освануо снимак забаве мексичких фудбалера са 30 проститутки

Ава Мару

Овај огромни јапански крузер, завршен 1943. године у Нагасакију, био је дизајниран за превоз путника, али су га присилно мобилизовали у јапанску морнарицу. Стотине јапанских морнара и војника кренуло је из Сингапура према јапанској територији пред сам крај Другог светског рата.
Локалне гласине кажу да су превозили и пет милијарди долара вредне племените метале и драго камење. Касно увече 1. априла 1945. године америчка подморница „Квинфиш“ је испалила торпеда и потопила тај брод у Тајванском теснацу.

Усташко благо

Агент америчког министарства финансија Емерсон Бигелоу 1947. године је написао извјештај у коме се наводи да је католичка црква помогла усташком режиму да прокријумчари око 200 милиона швајцарских франака у злату, преко ватиканске банке. Исти агент каже да су усташе извукле укупно око 350 милиона франака из Хрватске пред сам крај Другог светског рата.
Претпоставља се да су касније тај новац проследили у Шпанију и Јужну Америку, како би побегле усташе и нацисти могли да наставе са својим радом далеко од Европе.

СТРАВА И УЖАС У КАФИЋУ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ: Газда мамио малолетнице у локал, па их снимао! 2 девојчице и силовао?!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ИСТОРИЈСКИ САСТАНАК: Трамп и Ким потписали „веома важан“ заједнички документ!

ПРОНАШАО ЈЕ РАЧУН У ОЧЕВИМ ПАНТАЛОНАМА Кад је видео шта је отац купио пре 28 година, расплакао се!

Први одговор из Русије на нове америчке санкције

(ВИДЕО) РАТ ЗА СРБИЈУ: Путин и Ердоган против Вашингтона и Брисела, ПОБЕДНИК ОДЛУЧУЈЕ О СУДБИНИ НАШЕ ЗЕМЉЕ!

Извор: B92/Exsperss.hr

Оставите коментар