Rojters
Европа Свет

Баскија: „Живи ланац“ од 200 километра тражи референдум о независности

Ухвативши се за руке десетине хиљада људи у Баскији формирале су симболични „живи ланац“ у дужини од близу 202 километра, којим траже право на референдум о независности тог шпанског региона.

(ВИДЕО) НЕ, ОВО НИЈЕ ВАНЗЕМАЉАЦ: Истина о овом створењу ће вас расплакати

Иако већина становништва Баскије, која већ ужива висок степен аутономије, као и шпанска покрајина Каталонија, и има сопствени језик и културу, не подржава независност, многи сматрају да би тамошњем становништву требало дати право да се изјасни.

(ВИДЕО) ЦЕЦИН СИН БИЈЕ РЕДОМ: Вељко Ражнатовић разбио хрватског боксера у Републици Српској

Протест у облику „живог ланца“ организовала је баскијска група „Гуре еску даго“ (у преводу „у нашим рукама“), а протегао се од Доностије, града који је познат и као Сан Себастијан, до Парламента Баскије у Виторији (на баскијском Гастеиз).

УЖАСНА ТРАГЕДИЈА НА ПАНЧЕВЦУ: Девојка (20) скочила с моста у Дунав, момак одмах за њом, извукао је на обалу, али спаса јој није било

Влада Шпаније, уз подршку Уставног суда, остаје при ставу да је било какво гласање о регионалној независности незаконито.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ КОЈУ ЈЕ УЈАК СИЛОВАО: Нисам знала шта ми се дешава, рекла сам баки, она ћутала!

Према Уставу Шпаније, писаном 1978. године по окончању режима Франсиска Франка, земља је недељива, а прошлогодишњи покушај Каталоније да одржи референдум о отцепљењу наишао је на оштре правне противмере.

(ВИДЕО) ЗЛАТИБОРАЦ АЛЕКСАНДАР САЊАО ЈЕ САН И ОТИШАО У ОСТРОГ: Да је жив, његов деда Добривоје не би веровао шта му је никло на имању! Ево у шта је његов унук претворио дедовину!

УЖАС У НЕГОТИНУ: Силовао пасторку пуних пет година! Подводио је да би платио рачуне!?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОВАЈ РУС ЈЕ ПРЕДВИДЕО СВЕ! Пре 100 година је НЕПОГРЕШИВО описао садашњост, АЛИ И МРАЧНУ БУДУЋНОСТ!

НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ВАМ ПРЕСЕДНЕ ОДМОР Ако изгубите пасош у Грчкој, ево шта све морате да УРАДИТЕ и колико морате да ПЛАТИТЕ

ЧАНАК: Шешељ је најобичнији лажов и преварант

(ФОТО) СВИ СУ ПРИЧАЛИ О ЊИХОВОЈ ФОТКИ ИЗ КРЕВЕТА: Жељко Бебек искрено о страсти са 34 године млађом женом!

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed