Извор: МУП РС
Регион

БАЊАЛУКА: Забрањен скуп подршке генералу Ратку Младићу!

Упркос првобитном одобрењу, МУП Републике Српске данас је одлучио да забрани скуп подршке генералу Ратку Младићу који су за сутра у центру Бањалуке најавили активисти покрета Српски сабор Заветници.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је донело одлуку да из безбедносних разлога повуче дозволу на одржавање скупа подршке ратном команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, који је био заказан за сутра у центру Бањалуке. МУП ову одлуку правда тиме што се на скупу који је најављен у Бањалуци очекује више од 1.000 учесника, па полиција неће моћи да предузме све неопходне мере како би се ово окупљање одржало на безбедан начин, јер су њени људски капацитети ангажовани у обезбеђивању истовременог скупа у Поточарима. МУП је додао да се организатори скупа могу обратити Полицијској управи Бањалука ради подношења захтева за одржавање скупа неког другог датума.

Српски сабор Заветници који је пријавио скуп саопштио је да ће поштовати одлуку МУП-а РС.

У саопштењу Заветника се наводи да је ,,руководство Републике Српске последњих дана трпело велике притиске из Сарајева, западних медија али и од стране лажне српске опозиције која је овај догађај покушала да искористи у своје политичке сврхе и нападе на председника Републике Српске Милорада Додика због јасног државотворног става“.

Активисти Српског сабора Заветници

Заветници напомињу да су њихови чланови добијали ,,стотине претећих порука“ од оних који су намеравали да их застраше и тако приморају да одустану од скупа.

Сврха скупа је била у томе да се обележи датум у коме је ослобођењем Сребренице прекинуто трогодишње убијање и угњетавање српског народа у регији Подриња. Подсећамо да су трупе Насера Орића стациониране у Сребреници до јула 1995. свирепо убиле око 3500 подрињских Срба.

Заветници су у свом саопштењу најавили наставак борбе за ,,аргументовано разобличавање антисрпског пројекта Сребреница коме је циљ да Србима наметне колективну кривицу, а Републици Српској прилепи етикету геноцидне творевине“. У томе им, како кажу, неће недостајати ,,политичке храбрости“.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri