tpknewss.altervista.org
Србија Хроника

БАЛКАНСКИ СЕЈАЧИ СМРТИ: Овако се организују ЛИКВИДАЦИЈЕ! Цена драстично скаче ако је МЕТА ПРЕЖИВЕЛА АТЕНТАТ!

Професионалне убице које на територији Балкана и Европе извршавају убиства, углавном долазе из земаља бивше Југославије – Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске. Убиства са потписом мафије, како то још називају експерти, имају папрену цену у свету поџемдза па су наручиоци спремни да плате и више од милион еура.

Легија странаца

Уколико је мета нека особа чије је убиство већ једном спречено или која врши неку важну политичку или пословну функцију и има организиовано осигурање, цена може и надмашити просечну од скоро 150.000 еура. Починиоци ликвидација обично припадају некој криминалној организацији, као што је то био Сретко Калинић звани Звер, члан земунског клана. Реч је о човеку који је својевремено признао чак 35 ликвидација. Једна од његових мета био је и Зоран Ђинђић, премијер Србије.

ДЕТАЉИ УРНЕБЕСНОГ СУСРЕТА Шешељ открио шта је рекао Скоту

У БиХ, један од најсуровијих био је Миленко Лакић (члан организоване криминалне групе Зијада Турковића, осуђен на 35 година затвора, оп. а.), који је једну од својих жртава натерао да сама себи ископа раку.

Професионалне убице тешко се откривају и углавном су биле у неким од организација, попут Легије странаца, полиције, војске и слично, где су усавршили рад с експлозивима и скоро свим врстама оружја. Мотиви за наручена убиства су различити, а неретко је реч о последицама сукоба наркокартела или између кланова, који једни друге сматрају конкуренцијом и заклетим непријатељима.

Марко Ницовић, бивши начелник београдске полиције и члан Светске организације шефова полиције, каже да су ратни сукоби изнедрили професионалне убице.

НАТО СПРЕМА НОВО ЗЛО: Американци на Косову праве писту за бомбардере и јуришне хеликоптере

Фото: Истинито

– Многи од њих су били припадници паравојних или параполицијских формација па су након рата остали без посла и прешли у професионалне убице. Они су на тржишту врло тражена, да тако кажем, радна снага. Сва суштина је у томе ко је мета, других правила нема. Уколико треба уклонити неког, рецимо, власника киоска, таква, анонимна мета кошта око 5.000 еура. Но, ако је реч о великој мети, његова глава кошта од 150.000 па до милион еура. Дакле, стварају се групе које одлучују о животу и смрти – тврди Ницовић.

Нема правила

(ФОТО) ЦРНОГОРСКИ ЏИП НАСМЕЈАО БЕОГРАЂАНЕ: Погледајте шта му пише на таблицама! СВИ СУ СЕ ОКРЕТАЛИ И СЛИКАЛИ ГА

Наш саговорник каже да ни у начину извршавања ликвидација нема правила.

– Они су ратовали тако да су стручњаци за експлозиве, снајпере, аутоматско оружје, електронику… Недавно је било убиство на сахрани у Београду, гђе је мета уклоњена из снајпера – рекао је Ницовић.

Према његовим речима, полицијске агенције морат ће кад-тад да рашчишћавају ову појаву, јер је забрињавајућа статистика.

– На просторима бивше Југославије је више од 250 професионалних убистава. Само у Србији се у последње три године догодило 98 професионалних убистава. У последњих неколико година, према мојим сазнањима, у Босни и Херцеговини је тај број 40. Процент расветљености је мизеран и креће се од 1 до 1,5 посто – закључио је Ницовић.

Помагачи и логистика

Оружје у већини случајева дочека убице већ припремљено или га прокријумчаре. Важну улогу играју помагачи и логистика која их дочека. Углавном се мета прати и утврди се њен идући корак, који је за убицу погодан, а за жртву кобан.

(ВИДЕО) Далибор има 1000 оваца и најбоље газдинство у Београду: Остаћете без речи када видите ко је његова највећа подршка

pixabay.com

– Имају везе у полицији, дакле имају информације. Унапред знају шта се тражи, против кога се тражи, које доказе имају истражитељи… Два полицајца купе са по 500 еура. Па, тако, рецимо, ако буду заустављени у Јабланици, полицајци кажу: “Колеге смо”, они их пропусте, а можда воде убицу, дрогу и слично – рекао је Ницовић.

ЏУМБУС У НОВОМ САДУ, МАСОВНА КАФАНСКА ТУЧА НА ТРГУ МЛАДЕНАЦА: Севале песнице у пивници јутрос око 10, тукла се и жена?!

Направили нови систем

Марко Ницовић рекао је да су криминалци направили и нови систем – услуга за услугу – због чега је веома тешко и полицији. Тако, рецимо, Црногорци за убиство ангажирају особу из Сарајева, након чега они њему дугују исту услугу у Сарајеву. У оваквим случајевима, не постоји новац. Ницовић каже да се професионалне убице с наших простора све чешће извозе за Европу па тако иду у Чешку, Словачку, Мађарску, Аустрију…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Британија оптужује Русију за оно што сама припрема

ЗАГРЕБ: Нећемо Вулинову реторику у Јасеновцу

ЛАВРОВ: Јасно смо рекли Америма – ВОДИТЕ РАЧУНА, УНИШТИЋЕМО ВАМ И РАКЕТЕ И БРОДОВЕ!

Убиство Луке Радуловића наручили Црногорци? Мотив је дуг и цинкарење

Kurir.rs/Avaz.ba

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon