РТРС
Регион

БАКИР ИЗЕТБЕГОВЋ: Ту сам да завршим оно што је мој отац Алија започео!

У Сарајеву је данас обележена 92. годишњица од рођења првог председника Председништва БиХ, ратног команданта Алије Изетбеговића, а његов наследник, члан Председништва БиХ Бакир је изјавио да се политиком бави да би покушао да заврши оно што је његов отац започео.
РТРС

– Покушавамо наставити његовим путем, а он сам је имао огромне отпоре, али је изборио позицију с које настављамо да се боримо за целовиту Босну и Херцеговину, земљу демократије, равноправност народа, грађана и људских права – рекао је Изетбеговић, који је лидер Странке демократске акције.
Он сматра да сви у БиХ треба с пијететом да се сећају Алије Изетбеговића, а нарочито БХ патриоте и Бошњаци муслимани јер су се око њега окупљали људи који су бранили њихову веру, идентитет, територијални интегритет и суверенитет земље.
Изетбеговић је навео да данас у БиХ има довољно снага које следе визију Алије Изетбеговића док снаге које су представљале отпор томе слабе.
– Ми се боримо за земљу на чијој ће целој територији људи бити једнакоправни, не за неку муслиманску, бошњачку Босну и Херцеговину већ за европску БиХ у којој ће и муслимани Бошњаци бити равноправан народ – рекао је Изетбеговић, пренеле су агенције.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АНТИСРПСКА ОДЛУКА НОВОСАДСКЕ ШКОЛЕ: Прекречен велики мурал ,,Косово је Србија“

Немица хтела да буде ЏИХАДИСТИЧКА НЕВЕСТА, сада ПЛАЧЕ у ирачком затвору и жели кући (ВИДЕО)

САД спремају војну интервенцију на Филипинима (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun