Политика

БАХАТО: Саша Јанковић штитио САМОГ СЕБЕ

Саша Јанковић, бивши Заштитник грађана затражио је и од бившег директора полиције Милорада Вељовића добио специјалан статус за три аутомобила регистрована на кабинет Омбудсмана, открива портал Ембарго.рс

Вељовић је у писменом допису, до кога је дошао и објавио Ембарго.рс, појаснио подређенима и свим припадницима МУП-а Србије шта заправо специјални статус за Јанковићева возила значи.

– Заштитиник грађана са своја три службена аутомобила „субару форестер“, „лада Нива“ и „ауди“ има апсолутну заштиту од стране припадника МУП-а Србије. То значи да носилац такве, специјалне пропуснице која се ваљда качи на видно место у аутомобилу, не може бити заустављен ради било какве контроле или претреса возила. Штавише, дужност је сваког припадника полиције да му у одређеним околностима безпоговорно помогне. Рецимо, да изађе из колоне, ако је гужва на путу или у случају да је блокиран саобраћај због рутинских контрола или неких других акција! Најбрже могуће га извући из гужве и помоћи да настави даље, и у свим другим приликама ако затражи помоћ органа јавног реда… – наводи Ембарго.рс и додаје:

Фото: ембарго.рс

– У случају саобраћајне незгоде, хитно урадити увиђај и обавестити оперативни центар: једном речју, као да је премијер или председник државе. Тако је и постао незванично четврта грана власти: узалуд су многи то јавно упозоравали, тврдили да се човек бави свиме, само не оним зашта је од државе изабран и зашта му се годишње одобравају огромне паре. Ко је био у праву, доказ су били недавни председнички избори. Губитник иде даље: оснива странку верујући да ће још неку годину успети „да замајава спонзоре“ – констатује Ембарго.рс

Како се истиче, овакво бахато понашање бившег омбудсмана само показује колико је у своја два мандата Јанковић штитио себе и себи блиске људе, односно колико није марио за грађане које је требало да штити.

– Он се био толико уживео у улогу некаквог веома битног човека у нашем друштву, да је складу са својим психосоматским стањем – тражио и адекватан статус у друштву – каже један од његових ближих сарадника и појашњава:

– На крилима своје надобудности, Јанковић је, кад је већ аутомобиле регистровао на кабинет Заштитника и кад на то нико није реаговао ( а требало је), кренуо даље… Онда је тражио од директора полиције да му додели специјални статус за три своја возила на целој територији Србије. Не знам зашто, али ондашњи директор полиције, Милорад Вељовић му је услишио молбу и учинио га је потпуно заштићеним од било какве полицијске контроле, у било које време и на било коме месту – пише поменути портал.

Ембарго указује и да се врло слично свом претходнику понаша и Милош Јанковић, садашњи в.д. Заштитника грађана.

– Многи ће рећи, па добро смо и прошли са овим Обудсманом Јанковићем, али зато немојмо правити нову грешку са „Јанковићем двојником“. Каква је то независна институција кад се Милош Јанковић јавно на Твитеру хвали и захваљује на подршци предлогу ДС-а и „силних“ невладиних организација да добије пун мандат Омбудсмана, да пређе из статуса в.д.? Много би било да направимо опет исту грешку. Кажу, само се будала два пута саплиће о исти камен – упозорава Ембарго.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Полицијска акција „Арес“, ухапшено 360 особа

Извор: embargo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri