Занимљивости Русија Свет

,,БАЋУШКА-БЛОГЕР“: Руси покрећу нови интернет пројекат

Млади су показали велико интересовање за овакав пројекат.

У Русији ће се покренути интернет пројекат „Отац-блогер“ у којем ће свештеници Руске православне цркве да објављају своје видео блогове. О овоме је за РТ говорио оснивач међународног интернет пројекта „Отац-онлајн“ Надежда Земскова.

„Ово је наш нови Ју Тјуб канал, где ћемо пратиоце упознавати са дивним свештеницима. Имамо оце близанце, бајкере, спортисте, програмере, па чак и оца репера! Наш задатак је да покажемо да су свештеници веома отворени и спремни да комуницирају са младим људима и да су и они сами млади и веома савремени! Многи оклевају да оду код свештеника, а интернет је идеална платформа у том погледу за организовање овакве комуникације“, – рекла је Земскова.

Она је додала да ће пројекат почети у августу. Његова кључна тема ће бити љубав – свештеници ће говорити о односу између мушкарца и жене. Такође је планирано да се снима видео о животу свештеника, на пример о томе како изгледа дан свештеника, како служе у олтару…

Земскова је објаснила да је идеја да се створи видеоблог настала након што се у оквиру садашњег пројекта „Отац-онлајн“ појавио видео са одговорима свештеника на питања и људи су показали интересовање за овакав облик комуникације.

„Ови покушаји су начињени у журби. Сада ћемо укључити стручни тим – имаћемо озбиљне сниматеље, монтажере, који ће радити квалитетно и лепо. Блогови су веома популарни, тако да не можемо да их заобиђемо, идемо у корак са временом. Наш циљ је да допремо до младих људи, јер сада сви користе Ју Тјуб, гледају видеоблогове.“- закључила је она.

Интернет пројекат „Отац-онлајн“је покренут у мају 2011. године. До данас је у њему учествовало више од 100 свештеника и архијереја, који су за шест година одговорили на више од 200 хиљада питања.

У Русији је број оних који желе да уче за свештеника порастао за 25% годишње.

Извор: Говори Србија

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Закључци из Мосула: шта највећа битка деценије говори о савременом ратовању и будућности Блиског Истока? (ВИДЕО, ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri