printscreen
Занимљивости

Баба Анујка је била први серијски убица у Србији: Нећете веровати чиме је убијала људе и колико њих је носила на души!

Живела је у селу Владимировац недалеко од Панчева, на великом имању, наизглед као и сви остали мештани

(ВИДЕО) СРБИЈА ДА ВРАТИ 700 БИВШИХ ВОЈНИКА И ПОЛИЦАЈАЦА, 400 ТЕШКИХ КАМИОНА са шљунком, па НЕКА РОСУ КРЕНЕ… То се зове цивилна заштита!

Ана Драксин (1838 – 1938), у народу позната као баба Анујка, била је први серијски убица на нашим просторима. Живела је у банатском селу Владимировац где је из своје куће сејала смрт.

Она је убила више од 150 душа крајем 19-ог и почетком 20- ог века.

(ВИДЕО) СРБИ СУ ВРЕЋА СМЕЋА, ЧЕКА ИХ КАЗНА ЗА ЗЛОЧИНЕ НА КОСОВУ! Амерички конгресмен простачки вређао Србију и прети

Живела је у селу Владимировац недалеко од Панчева, на великом имању, наизглед као и сви остали мештани.

Па, ипак, поред њене куће многи су се либили да прођу кад падне мрак.

Она је обично седела у својој соби, у црној одори и црном марамом на глави, посматрајући улицу с прозора. Понекад би изашла испред куће и поздрављала пролазнике.

АРКАН ЈЕ БИО НАЈБОЉИ ЕГЗЕКУТОР ДБ: Ево како је успео да у једном дану опљачка две банке у истој улици и КОМ ПОЗНАТОМ ПЕВАЧУ ЈЕ ПОКЛОНИО ЗЛАТНУ ОЛОВКУ

Једне вечери су се двоје младих људи враћали са игранке и срели баба Анујку на степеницама њене куће.

Било је веома топло напољу и она им је понудила лимунаду, да их окрепи. Након седам дана обоје су умрли – прича најстарији мештанин Владимировца Георги Весеји (82).

(ВИДЕО) ХРВАТ ПОСЛАО ПОРУКУ ВЕЉКУ ПОШТО ЈЕ ПОБЕДУ ПОСВЕТИО АРКАНУ: Овакав одговор српског боксера нико није очекивао!

Мариа и Титу Вакареску имали су само 18 година и тек што су се венчали. Њихови гробови налазе се на улазу у гробље, као подсетник на гнусне злочине баба Анујке.

– То је на први поглед била једна симпатична старица, а на други, трећи и пети поглед била је опасна тровачица и врачара. Врло често она своје жртве није ни познавала. Она је са друге стране сматрала да заправо помаже људима да реше своје проблеме – почиње причу о тровачици из Владимировца аутор књиге „Баба Анујка, врачара из Владимировца“ хемичар Шимон Ђармати.

ШЕШЕЉ ПРИЗНАО ДА НИЈЕ ПРАВОСЛАВАЦ, ДА ЈЕ ПРОТИВ ВЕРОНАУКЕ И ДА НЕ ВЕРУЈЕ У СВЕТУ ТРОЈИЦУ: Воја каквог не знате

Према његовим речима Ана Драксин правила је напитке, бајалице, које би продавала муштеријама за решавање њихових проблема. Ти напици махом су садржали тешке отрове. Њен чувени „лек“ који је звала бајана водица, био је мешавина воде и мишомора.

Велика рација у Швајцарској: Брачни пар из Србије на челу нарко-банде, ухапшени са 7 сарадника!

– Ако је у питању било ослобађање од војске, онда је можда давала неке биљке које садрже отрове који ће учинити тог који одлази у војску помало неспособним, неурачунљивим, па су на тај начин могли да ослободе. Ако су у питању породичне размирице, или љубавне ствари, онда је она давала своју чувену бајану водицу. Интересантно је било то што су муштерије долазиле и говориле: „Баба Анујка, имамо проблем.“ А она је питала: „Колико је тежак тај проблем?“ Мислећи на телесну тежину тога који прави проблем. У зависности од тога, она је знала коју флашицу коју флашицу бајане водице треба да им да. И онда је говорила: После осмог дана више нећете имати проблема – објашњава Ђармати.

После осмог дана обично би наступила смрт. Ипак, муштерије су се низале. Код ње су долазили министри, генерали велепоседници, верујући да може да им укаже које одлуке треба да донесу. Баба Анујка је „продавала муштеријама маглу“ и за то добијала велики новац. Није губила муштерије јер су веровали да је видовита.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТОТАЛНИ ЗАОКРЕТ! Амери неће подизати оптужницу против Асанжа због његове улоге у откривању тајних алатки ЦИА!

ВРЕМЕ И ДАЉЕ КАТАСТРОФА! НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Обилне падавине, грмљавина, ветар и град!

Први метак у Персијском заливу и — нафта иде на 100 долара!

ШТРАХЕ О СКАНДАЛУ КОЈИ МУ ЈЕ НАМЕШТЕН: Био сам сувише наиван!

МОЖЕТЕ ДОЋИ И НА ЛИЦУ МЕСТА ТРАЖИТИ ПОСАО: Немачкој недостаје око 1,2 милиона радника! Траже грађевинаре и медицинаре, плате високе!

Помпео: САД спремне да преговарају са Ираном без предуслова

ЧИКО, ХОЋУ И ЈА ДА БУДЕМ ПРЕДСЕДНИК! Дечак из Подриња храбро стао пред Вучића и саопштио му своју жељу!

Telegraf

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri