wikipedia.org
Политика Србија

АЗИЈСКИ ГИГАНТ СТАО УЗ СРБИЈУ: Кина креће у одбрану јужне српске покрајине!

Да је независност тзв. Косова увелико под лупом преиспитивања, поред бројних повлачења признања, сведочи и чињеница да су два највећа савезника Србије, Русија и Кина, све одлучније да питање КиМ поново врате на дневни ред највишег тела Уједињених нација.

ТРАГЕДИЈА код Нишке бање: Младића ударио ВОЗ

Министар спољних послова Србије изјавио је да је у пуном јеку дипломатска битка Пекинга да се Косово и Метохија у новембру поново нађе на агенди седнице Савета безбедности Уједињених нација, са које је било неправедно уклоњено удруженим британско-америчким маневром пре непуних пет месеци.

САСЛУШАН МАНИЈАК ИЗ ТРАМВАЈА Михаило изведен пред тужилаштво, а његово понашање било је (не)очекивано!

Он је објаснио да је ових дана на Ист риверу у Њујорку у току договор чланица Савета безбедности о тачкама дневног реда наредне седнице тог тела УН, која би требало да буде одржана почетком следећег месеца.

ШАЋИРИ МЕ ПСОВАО НА СРПСКОМ! Марко Гобељић открио шта се заиста дешавало на Енфилду!

„Дневни ред још није усвојен, тек се причало о прелиминарном, али су се Велика Британија, САД, Француска и Шведска одмах успротивиле стављању извештаја генералног секретара (УН) о ситуацији на Косову и Метохији на агенду Савета безбедности. Ових дана одлучиваће се о томе. Кина ће свакако предложити ту тачку“, казао је Дачић.

(ФОТО) ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА У СРБИЈИ! Паљење њива УЗЕЛО ДАНАК – уништен РЕТКИ ПРИРОДНИ БИСЕР наше земље!

Ову вест за портал ,,Говори Србија“ коментарисао је и члан руководства Заветника, Данијел Игрец, који напомиње да је за Србију подршка Пекинга у одбрани Косова и Метохије од непроцењивог значаја.

ДЕТАЉИ УЖАСА У НИШКОМ ХОТЕЛУ: Исекао вене на обе руке, собарица га нашла у локви крви

,,Кина није само стална чланица СБ са правом вета већ и земља са огромним економским и финансијским растом која ће већ 2020. године бити највећа привреда света.“, поручује Игрец. Он указује да ће упоредо са тиме јачати и кинеска дипломатска моћ и њен утицај у међународним односима што ће озбиљно пореметити планове Приштине да постане члан важних међународних организација.“

Игрец напомиње да је кључни аргумент дипломатске офанзиве Пекинга у битки за КиМ управо Резолуција 1244.

,,Циљ је разбити западни мит о косовској независности као „завршеној причи“ и указати што већем броју земаља да Резолуција 1244 није никакав реликт прошлости већ највиша одлука међународне заједнице о косовском питању и темељ европске и глобалне стабилности.“, истиче Игрец.

Он додаје да кинески званичници наводе да је ,,све више земаља које су спремне да поздраве и подрже пуну афирмацију Резолуције 1244″.

,,Ако је једном државнику као што је Си Ђипинг Резолуција 1244 „део решења“, онда нико у Србији нема право да овај документ представља као „део проблема“ – она није проблем, она је наш стратешки аргумент!“, изричит је Игрец.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски посланик: ЗАБРАНИТИ ,,НОЋ ВЕШТИЦА“ У ШКОЛАМА, ТО ЈЕ ОКУЛТИЗАМ!

Специјалци са дугим цевима на линији разграничења са Републиком Српском, у Сарајеву као да се спрема ратно стање

Дачић: „Северни ток“ може да се гради, а „Јужни ток“ не може

ЖЕНА У ЦРНОМ СТАЈАЛА ЈЕ ПОРЕД КРЕВЕТА! Чудо у Краљеву на Свету Петку! „Требало је дете да ти страда, ти си га заменила. Иди у цркву и запали свећу!“

ЦЕЦА ЈЕ АРКАНА ЗВАЛА БУЦКО: А тек да чујете какав је надимак он њој дао!

ТЕЖАК ЛАНЧАНИ СУДАР НА АУТО-ПУТУ! Мајка и двоје деце повређени код Арене! Хитно превезени у Ургентни центар!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon