Политика Србија

ЛАЗАНСКИ: Наши генерали издали Косово

Неколико генерала из самог врха тадашњег Генералштаба издало је Косово. Они су током бомбардовања 1999. године у договору с НАТО безочно подвалили председнику СРЈ Слободану Милошевићу да Алијанса само што није кренула у копнени напад на СРЈ. Према њиховој лажној процени, НАТО би зачас прегазио целу државу, због чега је Слоба, суочен са потенцијалном катастрофом, прихватио Кумановски споразум и тако фактички предао Косово у руке Албанцима. Ове шокантне тврдње, изнео је војни аналитичар Мирослав Лазански.

РАСВЕТЉЕНА МИСТЕРИЈА: Ево чији је ДНК нађен на гаћицама Јелене Марјановић

– План о копненом нападу су форсирали Енглези, али су му се одупирали генерали у Пентагону јер су знали да је то проблематично. У моменту закључивања Кумановског споразума ефективе НАТО на терену нису биле довољне за било какву врсту копнене интервенције, посебно што смо ми све те просторе где би они могли копнено да прођу претходно минирали – објаснио је Лазански и додао да је мит чак и много пута препричавана тврдња да су Ахтисари и Черномирдин упозоравали Милошевића да ће НАТО бомбама сравнити СРЈ да буде равна као тепсија.

Тaјно у Норвешкој

У том кључном тренутку, како даље сведочи војни аналитичар, дешава се велика лаж сервирана Милошевићу од неких њему блиских генерала из врха система одбране. Колико је копнена интервенција била далеко, доказује и чињеница да су чак и ваздушни напади попримили друге обрисе јер од бомбардовања кинеске амбасаде ниједан ваздушни напад на простору Београда није забележен. А генерали су Слобу убедили да НАТО само што није кренуо у јуриш из правца Мађарске и источне Славоније.

ВРАЋАЈУ СРБЕ И СКИДАЈУ ИМ ТАБЛИЦЕ: Ако сте кренули на пут и имате овај папир, ЧЕКА ВАС НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ГРАНИЦИ!

– Одређене западне обавештајне службе су преко неких наших генерала увериле Милошевића да копнена интервенција само што није почела. Он је био под утиском таквих стручних процена неких у Генералштабу. Један генерал је чак био седам дана у посети Норвешкој, па потом нестао. Нико не зна шта је било с њим. После се вратио и након 5. октобра је поново био у служби – рекао је Лазански не желећи да открива имена генерала.

Темом издаје српских генерала бавио се својевремено и генерал Благоје Граховац, који је те 1999. пензионисан. Он је објавио књигу „Гласови из глуве собе“, у којој се буквално хвалио да је непосредно пре НАТО напада лично организовао први тајни контакт генерала Момчила Перишића са официрима и функционерима НАТО, како је написао, у договору са тадашњим начелником Управе безбедности, генералом Александром Димитријевићем.

(ВИДЕО) КОШТУНИЦА СЕ ОЖЕНИО У СТРОГОЈ ТАЈНОСТИ: Ово је друга жена бившег председника!

Сусрет на броду

Према тврдњама Љубана Карана, некада пуковника КОС, Граховац је јавно признао да је уз логистику коју им је дало црногорско руководство пребацио Перишића полицијским хеликоптером на амерички носач авиона у Јадрану, одакле се, како тврди, „вратио препариран“. Наравно, све је урађено тајно, без знања државног и војног врха земље. Зато не чуди, напомиње Каран, што су ова тројица генерала касније често помињана по својим тајним везама са НАТО. С тим што се, каже саговорник, сада генерал Граховац једини тиме хвали.

Биљана је на трафици оставила пасош, сат и златно прстење. Изговорила је 5 речи и нестала. Од тада је прошло 902 дана, а њен случај није једини

Реаговања на тврдње Лазанског

Љубан Каран, пензионисани пуковник КОС

– Тачно је да о копненој интервенцији тада није било ни говора јер би то била кап која би прелила чашу. Превршили су меру већ и бомбардовањем, погодили су превише цивилних циљева и све је ишло у фазу прекида. Нису били спремни за копнену офанзиву. Да се издржало још неко кратко време, сигурно би попуштања према Србији била много већа. Међутим, команда Војске је у то време, уместо да пружи подршку председнику, учинила све супротно од онога што је он рекао. Милошевић је погрешио што је сматрао да су му најпоузданији они генерали који су му заправо радили иза леђа.

(ВИДЕО) 12 година обмане и лажи: ОВАКО СЕ КУПОВАЛА НЕЗАВИСНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ !!

Владимир Лазаревић, генерал, бивши командант Приштинског корпуса

Овако је убијао „земунски клан“: Полицијски извештаји који откривају СВЕ што се до сад није знало

– Податак о тајном састанку и свему осталом сазнао сам тек кад сам доспео у Хаг. Као војни командант на југу Србије нисам био упознат са овим информацијама, али сам о томе чуо док сам био у затвору. Нас доле на Косову нико није могао да плаши копненом интервенцијом јер смо је ми свакако већ преживљавали. Што се тиче остатка државе, највероватније је постојао неки општи НАТО план, међутим, само ако бомбардовање не успе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ ДО ЧЕТВРТКА: Упозорење на пљускове, грмљавину, негде град!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Црна Гора није српска, већ провинција НАТО и Велике Албаније!

ДОДИК: Јасеновац се мора окарактерисати КАО ГЕНОЦИД НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ

(ВИДЕО) РАДНИЦИ ЕПС УЗЕЛИ МИТО У КАФАНИ! Погледајте како броји паре за столом! ДОШЛИ ДА ОЧИТАЈУ БРОЈИЛО, ПА ОД ВЛАСНИКА УЗЕЛИ 420 ЕВРА

(ВИДЕО) А СВИ СУ МУ СЕ ТАДА СМЕЈАЛИ: Како је легендарни Чкаља давне 1971. године предвидео пропаст српског фудбала

ВУЧИЋ: Србија неће мењати спољну политику – АКО ХОЋЕ ДРУГАЧИЈЕ МОРАЋЕ ДА МЕ СКЛОНЕ!

ОВО ЈЕ ШОКИРАЛО И НОВОСАДСКЕ САОБРАЋАЈ

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРА СНИМИЛА ЈЕЗИВУ НЕСРЕЋУ: Падобранци се сударили у ваздуху, није им било спаса

Извор: Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon