Pritnscreen
Регион

АУФВИДЕРЗЕН Немачка ће депортовати 3.500 држављана БиХ

Немачка ће депортовати 3.500 држављана БиХ који у тој земљи бораве нелегално, а из Италије ће из истог разлога бити враћени Роми чији број још није познат.

Од отварања реадмисионог центра у Салаковцу код Мостара 2013. године, па до краја 2017. у БиХ је, на основу споразума о реадмисији, враћено 5.656 лица, од којих 913 у Републику Српску, преноси РТРС.

Након што се врати у БиХ, лице има могућност да до 30 дана борави у реадмисионим центру, а потом се упућује у Српску или Федерацију БиХ, односно тамо где му је последње место пребивалишта.

ИСПОВЕСТ ОЦА КОЈИ ЈЕ ЗА 24 САТА ИЗГУБИО ОБА ДЕТЕТА Ни непријатељу не бих пожелео да изгуби две ћерке за дан!

Помоћник министра за избеглице и расељена лица Републике Српске Драго Вулета изјавио је да БиХ, осим реадмисионог центра, поседује 29 стамбених јединица у које могу да буду смештена враћена лица, од којих је 12 у Српској.

ДОДИК: Слободу РС треба да брани полиција Српске

Он је додао да су у марту већ била два чартер лета из Немачке са депортованим грађанима БиХ и нагласио да је срећа што велики број њих има где да се врати, односно има своју имовину.

ДОМ СЕСТАРА ПЕТРОВИЋ ИЗ НИША ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Пас као да је знао… Залајао, па зацвилео кад је пијани возач покосио Марију и Милицу

Осим са ЕУ, БиХ има потписане споразуме о реадмисији лица која бораве без дозволе и са Молдавијом, Данском, Норвешком, Швајцарском, Србијом, Црном Гором, Македонијом, Турском, Албанијом и Русијом, рекао је Вулета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин: Европа потцењује опасност идеје „Велике Албаније“

ОТКРИВЕНО! Зашто Вулин носи црно одело?

СВИ ДЕТАЉИ ОТМИЦЕ ЈАТОВОГ АВИОНА Како је црногорски фудбалер ОТВОРИО ВРАТА „БОИНГА“ и путнике послао у слободу

ДОГОВОРЕН САСТАНАК У ЧЕТИРИ ОКА: Лавров се са колегом из Северне Кореје састаје 10. априла, а ево о чему ће разговарати…

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ЕЛИТНА ЈЕДИНИЦА ЛНР: Народна милиција показала свој најјачи адут

Извор: alo.rs

Оставите коментар