pixabay.com
Друштво Србија

АСТРОНОМСКЕ КАЗНЕ ЗА БАХАТЕ ПЕШАКЕ: Оволико ћете плаћати претрчавање улице

Предлог закона о изменама и допунама закона о безбедности саобраћаја подразумева и строже санкције.

ХОЛИВУДСКИ ПРЕВАРАНТ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ОЈАДИО ЉУБАВНИЦУ И ЊЕНУ ПРИЈАТЕЉИЦУ ЗА 33.000 ЕВРА! Крао идентитет, на састанке долазио под ротацијом, а има ШОК изговор!

По новим прописима који су обухваћени Предлогом закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима Србије, који треба да се ускоро нађе пред посланицима у Скупштини Србије, пешаци ће за угрожавање безбедности плаћати високу цену.

Прелажење ван пешачког прелаза, а коришћење „зебре“ је обавезно ако није удаљена више од 100 метара, коштаће починиоца прекршаја 5.000 динара а ако са собом води дете млађе од 12 година биће му изречена казна од 10.000 до 20.000 динара!

(ВИДЕО/УЖИВО) ПУЦЊАВА НА УЛИЦАМА ВИТЛЕЈЕМА! Почео сукоб Палестинаца и Израелске полиције!

Уколико пешак скриви саобраћајни удес може да буде кажњен новчаним износом од 20.000 до 40.000 динара!

– Нажалост, пешак плаћа највећу казну за непоштовање прописа у саобраћају. Пречесто тешким повредама или смрћу – каже Дамир Окановић.

– Новчане казне су ту најмањи проблем јер пешаци спадају у најризичнију групу учесника у саобраћају.

Окановић каже и да се залаже за што већу превенцију када су пешаци у питању јер кажњавање даје слабије резултате од очекиваних.

Пешаци ће морати да поведу рачуна и о времену и месту употребе мобилних телефона јер ће их коришћење на пешачком прелазу коштати 3.000 динара, наравно ако не води дете млађе од 12 година, јер онда висина казне расте до предвиђеног износа који ће одредити судија за прекршаје у распону од 10.000 до 20.000 динара.

Занимљиво је да исту казну, од 3.000 динара, пешаци ризикују и ако користе слушалице на оба уха!

Пешак ни на који начин не сме да угрожава безбедност саобраћаја па га тако, на пример, уколико тетура или лежи на путу, полицајац може подврћи тесту на алкохол. Уколико одбије алко-тест пешак ризикује казну од 20.000 до 40.000 динара!

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО РЕГИОН: Средњошколац из Црне Горе брисао ципеле новчаницом од 50 евра насред часа!

Цео низ прописа се односи и на кретање пешака ван насељеног места и у колони. Заједничко је за све случајеве да пешаци морају да буду, у условима смањене видљивости и ноћу, опремљени светлоодбојним прслуцима, или да имају неко трепћуће светло или батеријску лампу. Казне иду од 3.000 динара па све до оних „повишених“ уколико пешак води дете млађе од 12 година, а које се крећу у 10.000 до 20.000.

И даље је строго забрањено кретање пешака ауто-путем а казне се крећу од 10.000 до 20.000 динара, а уколико је изазвана саобраћајна несрећа – од 20.000 до 40.000 динара.

Вучић обелоданио став Србије о Јерусалиму

Плаћају родитељи

Ако дете учини прекршај казниће се новчаном казном прописаном за учињени прекршај родитељ, усвојилац, односно старалац детета, као да је сам учинио прекршај уколико је прекршај учињен због пропуштања дужног наџора.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОСТАВЉАЊА У МЛАДЕНОВЦУ: Деда педофил сексуално злостављао унуку!

За прекршај предвиђен овим законом, који учини малолетник (лице које је навршило 14 година, а није пунолетно) казниће се и његов родитељ, усвојилац, односно старалац уколико је учињени прекршај последица пропуштања дужног наџора над малолетником, када су били у могућности да такав наџор врше.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШЕШЕЉ: Борис Тадић се улизивао Хрватима кад су улазили у ЕУ – ЗАТО НАМ САД ТРАЖЕ РАТНУ ОДШТЕТУ!

(ФОТО) „ДИВЉЕ ХОРДЕ“ СТИГЛЕ У БЕОГРАД! Полиција са дугим цевима чува навијаче Келна!

ПУТИН ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ ДАО РЕЧ: Русија ће увек чувати Србију!

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue