Пресс-служба Роскосмоса
Занимљивости

Астронауту боравак у свемиру изменио ДНК и више није исти као брат близанац

Америчком астронауту Скоту Келију ДНК је делимично измењена након годину дана проведених у свемиру, потврдила је НАСА. Седам одсто његових гена се није вратило у стање у ком је било пре него што је одлетео на годину дана дугу мисију.

Скот и његов брат близанац Марк Кели, такође астронаут, били су субјекти истраживања чији је циљ био да утврди шта се тачно дешава са телом после годину дана проведених у свемиру.

ДА ЛИ ЈЕ ЈЕВЂИЋ ПРЕВАРИО СРБИЈУ ИЛИ СЕ СРБИЈА ОГРЕШИЛА О ЊЕГА? ТВ Прва се огласила о случају који је целу земљу дигао на ноге! ЕВО ШТА КАЖУ

На Међународној свемирској станици Скот је остао од марта 2015. до марта 2016, а за то време је Марк био на Земљи. То је уједно била и последња Скотова мисија, који је током своје каријере провео укупно 520 дана у свемиру.

АФЕРА СТУДЕНТ ТРЕСЕ СРБИЈУ! АДВОКАТ ТВРДИ: Милан може да одговара за ПРЕВАРУ, али само под овим условом!

Истраживачи су проучавали Скотов боравак у свемиру са психолошке и физиолошке стране, поредећи резултате са његовим братом који је остао на Земљи.

Десет тимова представило је прелиминарне резултате прошле године, а ове године су они и потврђени.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ) СТЈУАРДЕСА ИЗ БУГАРСКЕ ИСПАЛА ИЗ АВИОНА: Сумња се на покушај самоубиства!

„Шта? Моја ДНК се променила седам одсто. Ко би рекао? Ово су можда и добре вести, сада више не морам Марка да зовем својим идентичним братом близанцем“, нашалио се Скот на Твитеру након што је сазнао за резултате.

ШОКАНТНО! ДР ПАВЛОВИЋ ТВРДИ: Милан ме је питао о мастурбацији, па снимао разговор!

Због боравка у свемиру Скотови гени претрпели су промене услед мањка кисеоника, чешћих упалних процеса и изненадних промена у уношењу хранљивих материја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛАВРОВ: Русија ускоро протерује британске дипломате

ХАРАДИНАЈ: Драган Мектић и ја делимо исте вредности

ЗАХАРОВА: Русија припрема одговор

Извор: РТС

Оставите коментар