ВИДЕО Регион

(ВИДЕО) АСКЕРИ ВЕЖБАЈУ УБИЈАЊЕ РУСА У СЕЛУ ОЧИШЋЕНОМ ОД СРБА: Пројекат Домовнистан, ЕВРОПО ИМАШ ЛИ ТИ ОЧИ!

На простору етнички очишћеног некадашњег српског села Липа код Бихаћа, чланови контроверзног удружења "Аскера" из Тешња учествовали су у великој ерсофт вежби у којој је симулирана борба против руских специјалних јединица.

Како преноси РТРС, позивајући се на „Евроблиц“ главни задатак вежбе под називом „Домовнистан“, коју је прошлог месеца организовао Ерсофт клуб „Група 306″ из Бихаћа, према наводима организатора, били су напад и заузимање фиктивне сепаратистичке покрајине Домовнистан, која је након референдума и уз помоћ руских специјалних јединица прогласила независност од централне владе.

СОРОШЕВЦИ ТРАЖЕ ХАПШЕЊЕ МИЛИЦЕ ЂУРЂЕВИЋ ЗБОГ НАТАШЕ КАНДИЋ!

Уз неизбежну симболику и паралеле које се готово саме намећу између измишљеног Домовнистана и Републике Српске, посебно је занимљиво то што су у вежби учествовали и ерсофтери из „Аскера“, удружења које је пре неколико месеци доспело у жижу јавности због објављених снимака на којима се види како бошњачку децу обучавају војним вештинама, наводи лист.

НАТО У ЖЕСТОКОЈ ПАНИЦИ: Спречити Србију да купи Панцир С1 и Ураган!

У извештају који је Министарство безбедности БиХ недуго након тога доставило члановима Заједничке комисије Парламента БиХ за одбрану и безбедност, „Аскери“ су наведени као једна од група које могу представљати потенцијалну безбедносну претњу, посебно због тога што у руководећим структурама удружења седе лица која су припадници или симпатизери вехабијског покрета.

Бошко Стојисављевић, председник Удружења „Уна“, које окупља Србе прогнане из бихаћке регије, каже да ерсофт вежба одржана у Липи, иако не крши законе, представља очигледну провокацију.

(ВИДЕО) ПОЛА ЧОВЕК – ПОЛА ЗВЕР, ИМЕ МУ ЈЕ ДИДИЕР! Дрогба испалио пројектил са 40 метара и разнео гол противника!

– Ратне игре у селу које је потпуно очишћено од Срба представљају јасну провокацију и застрашивање повратника – наглашава Стојисављевић.

У вежби у селу Липа учествовало је близу 170 људи из ФБиХ, Хрватске и Словеније.

У извештају Министарства безбедности БиХ, који је раније достављен парламентарцима, указано је да се поједини ерсофт клубови злоупотребљавају за прикривену војну обуку и регрутовање екстремиста.

СКАНДАЛОЗНО! ЂИНЂИЋЕВ САВЕТНИК ИМА ВИЛУ ОД 5 МИЛИОНА ЕВРА: Од возача до милијардера!

У том извештају је наведено да обавештајни подаци указују на сумње у могуће злоупотребе одређених ловачких, стрељачких и ерсофт клубова у БиХ, који би могли бити искоришћени за регрутовање нових чланова екстремистичких група.

ЛЕГИЈА: Чувао сам српског принца на Арканов предлог! То су могла да раде и 2 пензионера!

У фебруару ове године велику прашину подилга ле прича о томе како Аскери у околини тешња обучацвају децу за рат против „неверника“, читај Срба и Руса.

Погледајте како је то изгелдало!

БОЖИДАР УБИО СИНА, СУПРУГУ И ШУРАКА, ПА ПУЦАО У СНАЈУ: Након крвавог пира ушао у порту цркве! ПОГОДИО МЕ ЈЕ СА 3 МЕТКА, АЛИ НИСАМ ПРЕСТАЛА ДА ТРЧИМ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ВОДИТЕЉКА СЕ УКЉУЧИЛА УЖИВО ИЗ АУТОМОБИЛА И ОПЛЕЛА БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Дала савет свим возачима, а оно што је потом рекла за све је био ШОК!

(ВИДЕО/УЖИВО) ХАОС НА ОТВАРАЊУ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ У ИЗРАЕЛУ! Убијено десет особа, рањено 500!

ВЕЛИКА ЧИСТКА У НАПРЕДЊАЦИМА: Ових 5 локалних шерифа чека смена?!

(ФОТО) ИСПОВЕСТ БОЈАНЕ (23) КОЈА ЈЕ ПРЕЖИВЕЛА ЈЕЗИВИ МАСАКР У ЖИТИШТУ И ОСТАЛА БЕЗ НОГЕ: Била сам на апаратима у коми, поново сам учила да ходам и једем!

Извор: РТРС/Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon