Аркан (Фото: Јутјуб)
Србија Хроника

АРКАНОВ УБИЦА УСКОРО У СРБИЈИ?! Представљао се именом познатог певача, а сад му је живот угрожен?

Уставни суд је утврдио да не постоји основ да се Гаврићу додели статус избеглице због наводног извршења злочина, који, према њиховој констатацији, није био политички.

ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ нема дилему: ОБАВЕЗНИ ВОЈНИ РОК ЈЕ БУДУЋНОСТ НАШЕ ВОЈСКЕ!

Добросав Гаврић (44), осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана (48) и двојице његових пријатеља, који се налази у притвору у Кејптауну, како стоје ствари, ускоро би могао да буде изручен Србији, након што је Уставни суд Јужноафричке Републике одбио да му додели статус избеглице у тој земљи.

ИГОР ЈУРИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД МАЛОГ ДУКИЈА: Његове речи погађају право у срце

Уставни суд је утврдио да не постоји основ да се Гаврићу додели статус избеглице због наводног извршења злочина, који, према њиховој констатацији, није био политички. Такође, суд је утврдио да су Гаврићеви аргументи за додељивање статуса избеглице били контрадикторни.

Суд се изјаснио да су српски судови утврдили да убиство није било политички мотивисано и да је Гаврић вероватно за злочин добио новчану надокнаду.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЛИКВИДАЦИЈЕ „КРАЉА ДИЈАМАНАТА“ Михаљевићев тајни састанак у Србији недељу дана пре убиства довео до КРВАВОГ СУКОБА?

– Док постоје поуздани докази који подржавају разумно уверење да је Добросав Гаврић починио озбиљно кривично дело, које није политички мотивисано, нема основа да му суд додели статус избеглице – речено је на суду.

Гаврић и његов правни тим ће се сигурно још борити да он не буде изручен Србији, а њихов главни аргумент ће бити да му је живот у опасности ако се врати у родну земљу, наводе медији Јужноафричке Републике.

ДАЧИЋ О УПАДУ РОСУ НА ГАЗИВОДЕ: ЕУ се понаша као врховни савет са Тибета – ПА НИЈЕ ТАЧИ НЕКИ ТУРИСТА!

Добросав Гаврић је осуђен 2006. године на 35 година затвора због Аркановог убиства, као и због убиства бившег радника савезног МУП-а Добросава Гарића Гаре (47) и бизнисмена Миленка Мандића Манде (44) 15. јануара 2000. године у „Интерконтиненталу”. Милан Ђуричић Мики (41) и Драган Николић Гаги (47), његови саучесници, осуђени су на по 30 година затвора.

Гаврић је из Еквадора у Јужну Африку дошао 2008. с лажним документима на име Саша Ковачевић. У Јужноафричкој Републици се повезао са мафијашким босом Сирилом Биком, после чијег се атентата, извршеног 21. марта 2011, у којем је и сам рањен, разоткрио његов идентитет. Тада је и ухапшен. Гаврић је у марту 2011. рањен хицем у груди док је возио БМЊ X5, у којем се налазио убијени шеф јужноафричке мафије Сирил Бика. Нападачи су извадили оружје и 17 пута пуцали на Бику и Гаврића. Бика је рањен у главу, груди и руку, а Гаврић у раме. На аутомобил у којем су се налазили Бика и Гаврић пуцала су два нападача на мотоциклу, а претпоставља се да је реч о професионалним убицама, јер је шеф мафије погођен првим метком у око, а још пет му је испаљено у главу. Иначе, вредност послова Сирила Бике, са обе стране закона, процењена је на стотине милиона долара. Важио је за човека са јаким везама у политици, али и безбедносним структурама ЈАР-а.

Шешељ о албанској провокацији на КиМ: СРБИЈА БИ МОРАЛА ИМАТИ 1.000 ВОЈНИКА И ПОЛИЦАЈАЦА У ПРИПРАВНОСТИ

Тренутно се налази у затвору у Јужноафричкој Републици, а у тој држави су и његова жена Данијела и њихово двоје деце.

Џаба ургенције

(ВИДЕО) УРНЕБЕСНО БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Када видите како је лопов збрисао полицији, схватићете зашто им се сада СВИ СМЕЈУ

Србија је одавно послала захтев за Гаврићево изручење, као и обимну документацију и неколико њених допуна и ургенција, али, упркос томе, органи Јужноафричке Републике су годинама игнорисали захтеве за његово изручење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВОЈСКА СРБИЈЕ У НАЈВИШЕМ СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ! Погледајте шта то заправо значи

(ВИДЕО) МОНСТРУМИ НАД МОНСТРУМИМА: Трочлана банда терала девојчицу (3) да гледа док јој пуцају на оца

Данас прохладно, али ево када нам стижу ТОПЛИЈИ ДАНИ!

alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat