Хроника

„Арес“: МУП објавио ко је ухапшен и шта је заплењено (ФОТО)

Акција „Арес“: Ухапшено 360 особа, откривене 3 лабораторије, заплењено 167 килограма дроге и већа количина оружја. Ухапшени осумњичени за трговину дрогом и оружјем, покушај убиства, силовање, недозвољене полне радње, изнуде, отмице, разбојништва, крађе, искоришћавање малолетника за порнографију...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, спровели опсежну акцију „Арес“, у оквиру које је ухапшено 360 особа, откривене три лабораторије за прозводњу марихуане, заплењено 167 килограма наркотика и већа количина оружја.

Стефановић је на конференцији за новинаре прецизирао да је акција, усмерена на сузбијање криминала, пре свега трговине наркотицима, спроведена, на основу вишемесечних истрага на територији 27 општина и градова Републике Србије.

Ухапшени у овој акцији, како је навео осумњичени су да су починили различита кривична дела, између осталог неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање , недозвољене полне радње,  искоришћавање малолетног лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуда, отмица, разбојништва, тешке крађе и друга кривична дела.

Стефановић је додао да је полиција у оквиру акције поднела и кривичне пријаве у редовном поступку против још 202 особе, што, како је навео, значи да су укупно процесуиране 562 особе.

„Током акције „Арес“, полиција је одузела 167 килограма наркотика – кокаина, хероина, хашиша, марихуане, екстaзија. Откривене су три лабораторије за производњу марихуане, а одузето је и 29 пушака, четири аутоматске пушке, 30 пиштоља, један килограм експлозива, шест бомби, више од 3000 комада муниције“, прецизирао је Стефановић.

Одузета је и већа количина новца, 19 возила, већи број рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, додао је министар полиције.

„Полиција наставља рад на сузбијању криминалитета на територији Републике Србије. Овакве акције ће се спроводити и током ове и свих наредних година. Полиција ради пуном паром да покаже да је Србија земља у којој неће бити  некажњених за вршење овакве врсте кривичних дела“, истакао је министар.

Стефановић је захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова на вишемесечном озбиљном раду, захваљујући коме је реализована једна од највећих акција на сузбијању општег криминалитета и постигнути значајни резултати.

Фото: МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала по налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечне истраге усмерене на откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи, на подручју Београда, Јагодине и Бујановца, ухапсили су петочлану организовану криминалану групу.

У сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице ухапшени су   С. Н.(1989), који се сумњичи да је организатор групе,  Ј. М. (1986), С. С. (1983) и К. Б. (1979), док је против петоосумњичени В.Н. (1981) поднета кривична пријава, јер се већ налази у притвору.

Припадници ове организоване криминалне групе сумњиче се да су од фебрура 2017. године до почетка јуна омогућила недозвољени транзит од близине државне границе Републике Србије са Републиком Бугарском и недозвољени смештај на територији Београда за већи број илегалних миграната.

Постоје основи сумње да су осумњичени, илегалне мигранте који су на недозвољен начин ушли на територију Републике Србије из правца Републике Бугарске, проналазили преко НН лица непознатог држављанства које борави на бугарској територији.

Након тога, како се сумња, организован је прихват илегалних миграната у близини државне границе Републике Србије са Републиком Бугарском, транзит преко територије Србије и привремени смештај на територији Београда у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске уније.

Имовинска корист коју су остваривали чланови организоване криминалне групе за извршен транзит илегалних миграната, како се сумња, кретала се од 280 до 350  евра по једном илегалном мигранту, док су за обезбеђивање недозвољеног смештаја чланови криминалне групе добијали новчану корист у за сада неутврђеном износу.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Ухапшен су М.Ј., који се сумњичи да је починио и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и Г.Б.

Приликом претреса станова које су користили осумњичени, полиција је код осумњиченог М.Ј. пронашла 36.570 грама марихуане, 12.176 грама екстазија, три  пиштоља, 78 комада муниције, оквир за пиштољ, три мобилна телефона, шест  СИМ картица и 9.500,00 динара.

Претресом сатана осумњиченог Г.Б. осузето је 467,12 грама кокаина, 1.264 грама  марихуане, 197,41 грама екстазија, око килограм хашиша, дигитална вагица за мерење, 1.300, еура и 36.370 динара.

Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су две особе, осумњичене да су починиле кривично дело приказивање прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Полииција је код осумњиченог С.Г. (1963) пронашла преко 25 гигабајта педофилског материјала, који је путем интернет мреже преузимао и складиштио у два рачунара.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Посебном  тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала.

Код осумњиченог, Л.М. (1980), полиција је пронашла преко 124 гигабајта педофилског материјала, који је путем интернет мреже преузимао и складиштио у свој рачунар.

Осумњичени Л.М. терети се и да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а полиција је код њега пронашла електронску вагицу за прецизно мерење, пола грама спида и око 20 грама марихуане.

Л.М. је уз кривичну пријаву приведен у Посебно тужилаштво за борбу против високотехнолошког криминала.

Припадници Минстарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду, приликом примпредаје новца Д.Ћ. (1987), због постојања основа сумње да је починио кривично дело изнуде.

Постоје основи сумње да је Д.Ћ. од 2015. до 2017.године, оштећеном позајмљивао новац  на камату, тако да је на име дуга од око 25.000 евра, оштећени осумњиченом вратио 80.000 до 90.000 евра, као и већи број аутомобила и сатова.

Сумња се да је Д.Ћ. од краја 2016. године упућивао претње оштећеном и његовој мајци.

Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла и одузела шест аутомобила, 13 ручних сатова, 20 кључева од возила различитих марки, 5.500 евра и 60.000  динара.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у синхронизованој акцији са припадницима Жандармерије, ухапсили су М.М. (1970) , због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса породичне куће и других просторија  осумњиченог, полиција је пронашла ручну бомбу старије производње, пиштоља, два оквира са по осам  метака и оквир за пиштољ без муниције.

Фото: МУП

 

Фото: МУП

 

Фото: МУП

 

Остатак информација о осталим ухапшенима можете прочитати на сајту МУП -а — ОВДЕ

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ТЕКЛА АКЦИЈА АРЕС: Међу ухапшенима и истакнути Земунац Млађен Мићић Пацов!

Џевад Галијашевић: Чедомир Јовановић је опасан политички психопата задојен антисрпством

Небојша Стефановић о броју џихадиста у Србији

У ТОКУ ХАПШЕЊЕ ПЕДОФИЛА У СРБИЈИ: Код Хрвата у Руми нашли највећу базу дечјих фотографија и снимака!

Извор: МУП, б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed