РТРС
Uncategorized

Арапска ренесанса у Сарајеву! (ВИДЕО)

Уз пораст илегалних имиграција и до 300 одсто у првој половини године, у БиХ је повећан и број туриста из земаља Блиског Истока. У првих седам месеци БиХ је посетило више од 42.000 арапских туриста. Овај туристички бум, уз онај грађевински и инвестициони, многе је забринуо, а безбједносним службама задао посла. Зато туристички радници задовољно трљају руке!

Арапска ренесанса у граду на Миљацки! Сарајево је добродошлицу „тамнопутој браћи“ одавно великодушно зажелело. Али никада, чини се, као овог лета! Никаби и бурке пристижу редовним авио-линијама и чартер летовима. И употпуњују годинама већ, по сарајевским квартовима арапским језиком осликаван, колорит.

–  У свим сегментима имамо повећање и илегалних и легалних миграција. Сигурно да је повећање између 20 и 25 одсто присуства и туристичких посета – каже Слободан Ујић, директор Службе за послове са странцима БиХ.

И док илегални имигранти, бар они који се нађу на радару безбедносних служби, пролазе процес реадмисије, туристи несметано запоседају хотеле и ресторане. Дочекују их ценовници штампани на арапском језику и угоститељски објекти у којима су алкохолна пића прошлост. Као по матрици одговарају да их привлачи издашна природа. И „зеленило у свим нијансама“.

printscreen

– Свиђа ми се природа, зеленило и ријеке, а осим тога овде живе муслимани – каже Карима, туристкиња из Кувајта.

„Зеленило“ је само у првих седам месеци, према подацима Граничне полиције у БиХ, привукло 42.627 туриста из пет арапских земаља, највише из Емирата. Многи од њих не скривају да, док се одмарају, меркају куће и земљиште, чак и цела пространства!

Извор: РТРС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Крим: Украјински диверзант покушао да минира далековод (ВИДЕО

(ВИДЕО) ХИТ – СРПСКА МУЗИКА ОСВАЈА ЈАПАН: Погледајте како јапанци певају „Месечину“

ИВАНОВИЋ ЗА КИПАРСКИ МОДЕЛ решења питања Косова

Убијен главни албански трговац белим робљем

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri