Извор: Screenshot/rts.rs
Занимљивости

Апликација студената ФОН-а штити возаче од казни на аутопутевима

Ново мерење просечне брзине на ауто-путу донело је возачима низ недоумица. На пример, како израчунати просечну брзину и колика је тренутна просечна брзина од тренутка када сте ушли на поједину деоницу. Одговоре даје бесплатна апликација за мобилни телефон, коју су развили студенти и дипломци Факултета организационих наука и бесплатно је понудили возачима са мобилним телефонима са оперативним системом „Андроид“.

Бојан Мартиновић је студент који је Факултет организационих наука завршио са просеком 10. Последипломске студије почиње ових дана у Милану, а пре него што се преселио у Италију, заједно са својим тимом развио је апликацију за мерење просечне брзине на деоницама српског аутопута.

Апликација је директно везана за Гугл мап, прецизна је у милиметар, веома лака за употребу и, када се једном скине, за њено коришћење није потребан интернет. Телефон се понаша као навигација повезана са сателитима.

Апликација омогућава да уколико је неко возио неком већом брзином добије информацију колико треба да сачека да би се уклопио у просечну брзину или да му покаже коликом просечном брзином треба да вози до следеће рампе, а да не прекорачи брзину.

Апликација под називом Просечна брзина може да се скине са Гугл стора. Од замисли до конкретне примене протекло је мало времена, а аутори кажу да је сада потребна медијска пажња.

Доступна је од 1. септембра, потпуно је бесплатна и рађена две недеље.

Момци и девојке са ФОН-а спремни су да се суоче и са много компликованијим пројектима. Унутар апликације биће убачене и мапе кретања, бензинске станице, одморишта, али и места на којима може да се напуни електрични аутомобил на нашим аутопутевима.

Посебна апликација биће развијена за оне који возе електромобиле, са прорачуном где и колико допунити електромобил до наредног пуњача.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Успешан први лет новог хеликоптера који је Војска Србије наручила

Иванић: Вучићева посета изузетно добра, боља од очекиване

Брод са храном за Србе на Светом Мартину креће у недељу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat