У којој се земљи налази Бечеј?
Друштво Србија

АНТИСРПСКО БАХАЋЕЊЕ У БЕЧЕЈУ: Канцеларија за младе исмејала младића због ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ

Несвакидашњи инцидент догодио се у Бечеју када се млади графит мајстор обратио локалној Канцеларији за младе са жељом да направи велики графит заставе Србије.

На питање младог графит мајстора Боривоја из Бечеја о томе да ли је дозвољено направити велики мурал са сликом српске државне заставе на једном бечејском зиду, из Канцеларије за младе општине Бечеј добио је низ скандалозних, подругљивих одговора.

Из канцеларије су му најпре слали бесмислене фразе на мађарском језику, а на младићеву молбу да му одговоре на српском јер не разуме мађарски одговорили су: ,,Онда ништа“. Како је Боривоје инсистирао на одговору, саговорник из Канцеларије је на крају написао подужу поруку у којој је истакао како се Канцеларија залаже за другачије вредности од оних које би млади графит мајстор да промовише, па му према томе не може помоћи. Канцеларија је идеју младог графит мајстора окарактерисала као губљење времена.

Канцеларија за младе општине Бечеј, којом председава Дане Мандић, иначе представља магловиту институцију формирану пре десетак година као хибрид невладиног сектора и локалне самоуправе. Бави се, како на својој фејсбук страници каже, ,,заговарањем грађанских вредности“ (односно анационалних, мултикултуралних), а себе представља као ,,локални сервис за младе“. Ова канцеларија за младе је само једна од око 150 њих распрострањених широм Србије у тзв. Асоцијацију канцеларија за младе којом председава Џемалудин Буцо Паучинац, иначе члан СДП Расима Љајића. Циљ канцеларија је да се наметну као веза младих са локалним самоуправама, односно да олакшају утицај сектора НВО на државну омладинску политику. Ове канцеларије се у свом раду интензивно ослањају на финансијска средства америчких, немачких, норвешких, британских, те Сорошевих фондација. У складу са интересима својих донатора ове канцеларије настоје да српску омладину васпитају анационално, грађански и либерално, уместо патриотски и традиционално.

Нови Бечеј је иначе прошле године угасио своју канцеларију за младе због ,,нерационалног и неекономичног рада“, како је констатовано у образложењу Скупштине општине Нови Бечеј.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Веритас: Загреб избегава идентификације жртава ,,Олује“, положај Срба гори од уласка ХР у ЕУ

Војска Србије хеликоптерима гаси пожар код Кладова

ЕСТРАДИ НОВИ ПРАВИЛНИК: Министарство уводи ред међу музичарима

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri