Извор: Screenshot/ youtube.com
Европа Православље Свет

Антихришћански испад ,,Лидла“

Немачки ланац супермаркета Лидл налази се на мети критика након што су у Фотошопу избрисали православни крст са паковања једног грчког производа. Како кажу, урадили су то да би били ,,верски неутрални“.

У понуди Лидла налазе се и грчки производи Ериданоус на којима се налази слика Санторинија и Цркве Светог Анастасија. Ипак, на плавом крову православне цркве недостаје важан детаљ – хришћански крст.

Купци су буквално напали страницу супермаркета на Фејсбуку видно разочарани оним што су урадили.

,,Јако сам разочаран у вашу компанију која жели да се додвори одређеним људима. Зашто кријете историју? Сви учимо из ње, а брисање крста у Фотошопу може учинити да само понављамо грешке из историје“, написао је Британац Данијел Новак.

,,Да се на неком производу налазе јеврејски или муслимански симболи, то ме не би спречило да купим тај производ“, гласио је још један од коментара.

Прича је почела да се шири даље од Велике Британије, па је Лидл почео да добија критике и из Белгије, али и из Немачке. Није им преостало ништа друго него да се огласе.

,,Ериданоус је Лидлова марка и успешно продајемо ове производе преко 10 година, а паковање и његов дизајн су се мењали током година. Јако нам је жао ако смо некога увредили последњим издањем и уверавамо вас да то нисмо урадили намерно. Узећемо ваше критике у обзир при разматрању наредног дизајна“, написали су у саопштењу, али телевизији РТЛ су дали мало другачије објашњење – “Избегавамо да користимо верске симболе јер не желимо да искључимо ничија религијска уверења. Ми смо компанија која поштује различитост и управо то објашњава наше паковање.“

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хаос у Канзасу: Побуна затвореника, горе зграде

Каталонија данас о закону о референдуму

Дикић жели да изнесе одбрану, адвокати тврде да му је здравље погоршано

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon