Wikipedia
Политика Србија

Антић у Лондону са челним људима тог града

Кандидат за градоначелника Београда листе СПС-ЈС Александар Антић разговарао је у Лондону са челним људима тог града који су исказали спремност да подрже социјалне и развојне програме Београда, посебно када је реч о јавном транспорту, социјалној подршци и безбедности грађана.

ЗАНЕМЕЋЕТЕ КАДА ОВО ПРОЧИТАТЕ: Опроштајно писмо Жарка Лаушевића Глоговцу кида душу!

Антић је разговарао са председницом градске скупштине Лондона Џенет Арнолд, градским већницима и члановима Скупштине из редова лабуриста који чине већину у Лондону, наведено је у саопштењу СПС.

„Београд и Лондон треба да сарађују, то су градови који су историјски повезани, наша генерација има обавезу да ту историјску повезаност обнови и зато сам инсистирао код свих челних људи Лондона и Ситија да више комуницирамо и сарађујемо. Добио сам јасно исказану спремост да посете Београд и да подрже све програме који су важни за развој Београда“, рекао је Антић после разговора у градској скупштини Лондона.

Током састанка било је речи о томе како Лондон решава саобраћајне проблеме, имајући у виду да тај град има веома комплексан, али и најбоље организован систем саобраћаја на свету.

Са представницима лабуристичке већине, као странке левице, Антић је разговарао и о мерама које се у Лондону предузимају по питању социјалне подршке и констатовао да је неке од тих мера могуће применити и у Београду, попут обезбеђивања једног топлог оброка за свако дете у школама, што је тренутно кључни циљ градске управе Лондона.

Антић је са лордом Брајаном Педиком, дугогодишњим шефом „Метрополитен полиције“ и чланом Дома лордова британског парламента, разговарао о низу мера које се примењују у Лондону у циљу спречавања вршњачког насиља и насиља на спортским догађајима.

(ВИДЕО) Милица Заветница РАЗБИЛА новинарку ТВ Н1!

У саопштењу се наводи да је током Антићеве посете Лондону било речи и о сарадњи локалних власти са пословном заједницом, имајући у виду то да је главни град Велике Британије не само финансијска, политичка и културна светска метропола, већ и место где се слива и стиче велико знање из читавог света.

„Разговарали смо о сарадњи људи из бизниса са локалном самоуправом, разумео сам колико је значајно да градски челници остваре комуникацију са бизнисом, јер се тиме стварају предуслови да се пословна заједница укључи у послове заједнице што доприноси стварању нових радних места и бољег живота за грађане“, изјавио је Антић, додаје се у саопштењу.

УХАПШЕН НОВОПАЗАРАЦ ЗБОГ УГРОЖАВАЊА СИГУРНОСТИ: Претио и псовао радника Окружног затвора


РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Откривена особа која је залепила плакат са мртвачком главом на српској амбасади у Сарајеву

Почело суђење снајперисти: Пуцао по Петроварадину, брани се ћутањем

ЉУБЉАНА ОДГОВОРИЛА БЕОГРАДУ: „Нисте нас разумели“

Бастаћ напустио студио РТС-а

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri