Фото: СПС
Политика Србија

Антић кандидат СПС за градоначелника Београда

Потпредседник социјалиста биће највероватнији кандидат СПС за градоначелника Београда, уколико ова партија на пролеће изађе пред бираче самостално.

Коначна одлука о једној или две колоне главних партнера у републичкој и београдској власти још није донета, али према свим досадашњим разговорима социјалиста и напредњака, ближи су опцији да се одвојено боре за подршку грађана.

Антић би за кампању окупио тим сарадника које би предводио Никола Никодијевић, садашњи председник Скупштине Београда. Иако би се одвојено борили за подршку Београђана, СПС и СНС би после избора поново формирали савез у престоници и заједничку власт. Према досадашњим проценама, напредњаци много боље стоје са подршком – око 45 одсто, док су социјалисти на око 10 одсто. Уколико би и остварили овај резултат, то би им омогућило да наставе управљање главним градом Србије.

Међутим, ни опозиција се неће унапред предати. Радикали, ДЈБ и ЛДП иду самостално и већ су кренули у кампању. Предвиђања су и да би покрет „За наш град“ Александра Шапића могао да оствари изненађујући резултат.

Демократе, Покрет слободних грађана, СДС и Вук Јеремић месецима преговарају о томе да ли могу на исту листу. Двери би у овај блок, али се ДС томе противи, па су у фази чекања, док је ДСС све одлуке оставио за јесен. Учешће на београдским изборима најавио је и Лука Максимовић из Младеновца, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, тако да ће кампања бити занимљива.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Србији три особе оболеле од грознице Западног Нила

ЈЕДВА ПРЕЖИВЕЛИ: После два дана у пећини, пронађени Србин и Малтежанин како ВИСЕ СА ЛИТИЦЕ

Детаљи убиства новорођенчета у Врбасу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun