pixabay.com
Занимљивости

Андроид прати кретање корисника иако је опција искључена

Већина корисника мобилних телефона који раде на Андроид платформи дељење локације искључују због приватности, али и због тога што тако штеде батерију уређаја.

Али опција Лоцатион Шаре се активира сама од себе – што је показало истраживање Кварц тима, што је напослетку признао и Гугл.

Дељење локације сакупља информације о кретању корисника – и шаље их у Гоогле централу. Ова непријатност за кориснике активна је од 2017. године, од када је укључено регистровање корисника на мрежне базне станице, јавља Мобит.

Ово је највећа претња за Србију: Генерал Диковић најавио формирање ПОСЕБНЕ ЈЕДИНИЦЕ СПЕЦИЈАЛАЦА

Прати се кретање корисника и телефона, а у Гуглу су казали да ,,Cell ID“ кодови које телефон размењује са базном станицом омогућавају да се убрза испорука на Андроид уређајима.

Кварцово истраживање открило је да сви модерни телефони шаљу податке Гуглу, чак и они без СИМ картице, или ресетовани на фабирчка подешавања. Размена Cell ID података почиње оног момента када се мобилни прикачи на мрежу или Wi-Fi.

ГСМ Арена наводи да Гугл није злоупотребио податке ни на који начин, Cell ID ће бити искључен – а подаци енкриптовани.

И поред објашњења и обећања да ће престати да користи „Cell ID“ опцију, није пријатно знати да Гугл сакупља податке о кретању корисника чак и у случајевима кад то корисник експлицитно нагласи да не жели, наводи Балкан Андроид.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Табаковић: Биткоин је спекулативно средство

(ВИДЕО) ХОРОР У ЏУНГЛИ: Шимпанзе месождери тамане друге животиње и шире своју територију!

ШЕШЕЉ КОЛИНДИ: Стрпаћу ти 40 милијарди сперматозоида у уста!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon