Занимљивости Свет

Анђелина Џоли и даље лобира за тзв. ,,Мајке Сребренице“!

Холивудска глумица Анђелина Џоли у оквиру програма у Лондону који је организован поводом двадесетдвогодишњице догађаја у Сребреници обратила се поруком публици.

Анђелина, која се прошле године развела од Бреда Пита након скандала у коме су у јавност процурели снимци на којим говори о свом учешћу у сатанистичким ритуалима, је упутила ,,поруку људима у БиХ“, а посебно је истакла такозване ,,Мајке Сребренице“.

,,Уз њих смо. Никада нећемо заборавити“, рекла је глумица и посебан акценат ставила на борбу против мржње и нетрпељивости – ,,Где се мржња не оспорава, насиље је удаљено само неколико корака.“ При томе је за мржњу оптужила једино Србе.

Џолијева је истакла да су Босанци (називајући тако муслимане из Босне и Херцеговине) ,,јаки и отпорни људи који су и након свега што им се догодило остали непокореног духа док је све око њих било у рушевинама“.

,,Босанци се не жале. Они су скромни људи. Не траже посебан третман или пажњу за себе. А ми смо понекад криви што мислимо да су сукоб и његова последица прошлост. Само неколико земаља имало је такав утицај или су ми тако прирасле срцу као што је БиХ“, рекла је у свом говору, игноришући то да се бошњачка политика већ деценијама своди на привлачење пажње на себе и захтеве за посебним третманом.

Анђелина Џоли је Сребреницу посетила 2014. године, где се срела са представницима организације “Мајке Сребренице“. Она је 2011. режирала филм ,,У земљи крви и меда“ који приказује измишљене догађаје из рата у Босни који представљају српску страну као злочиначку и агресорску.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri