Извор: youtube.com
Друштво Србија

Банде анархиста вандализују фонтане по Београду

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је ноћас, у ,,организованој акцији", сипан детерџент у фонтане на Тргу Николе Пашића, на Ташмајдану, испред Техничког факултета, код Вуковог споменика, испред Културног центра Београда и у фонтану Бреза.

,,Служба за одржавање фонтана ЈКП Београдски водовод и канализација утврдила је јутрос да је у вероватно организованој акцији ноћас сипан детерџент у шест београдских фонтана“, навео је Весић.

Према његовим речима, детерџент у води која се налази у базену изазива штету на механизму фонтане и захтева да се испразне и очисте.

Градски менаџер је рекао да су неколико пута анархистичке групе најављивале сличне акције, о чему је градска власт имала сазнања.

У јуну су, каже, чак организоване демонстрације око фонтане на Славији, када су организатори имали сличне намере, што је осујећено присебношћу обезбеђења.

,,Људи који су ово урадили срамота су за Београд. Вероватно мисле да на овај начин могу да остваре своје болесне политичке амбиције или да скрену пажњу на себе“, поручио је Весић.

Подсећамо да су анархистичке банде под именом ,,Урбана герила“ од јуна ове године покренуле кампању вандализовања споменика културе у Србији, а позвале су и на ,,уништавање ћирилице на сваком кораку“. Државни органи још увек нису успели да идентификују ова лица и приведу их правди.

Извор: Говори Србија, РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Састали се Вучић и Додик – ево шта је договорено

ГЕОПОЛИТИКА РАКЕТНИХ ПРОБА: Шта за Пјонгјанг значи лансирање ракете преко Јапана?

„Србијагас“ и Министарство енергетике: Неће поскупети гас

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu