mil.ru
Блиски исток Русија Свет

АМЕРИКАНЦИ БЕСНИ: Египатски аеродроми отворени за руске војне авионе

Русија је одобрила нацрт споразума са Египтом по ком ће руским ратним авионима бити дозвољено да користе египатске војне базе. Како АП оцењује, тај споразум ће омогућити Москви да додатно повећа војни утицај на Средњем истоку.

Директива коју је потписао премијер Дмитриј Медведев и објавио на званичном сајту правних информација, подржава нацрт који је припремило руско Министарство одбране и пружа упутство да споразум са Египтом буде потписан када буде спреман.

СТИГЛА ВЕШТАЧЕЊА И УКОПАЛА ЗОРАНА: Има доказа да је он убио Јелену

Овај споразум омогућиће ратним авионима две државе да користе међусобне ваздушне базе и након што буде потписан требало би да траје пет година, а уколико се обе стране сагласе, могао би да буде и продужен.

Овај споразум значајан је за Египат у време када је влада египатског председника Абдел Фатах ел Сисија проширила војне везе са Русијом и потписала споразуме за куповину руских борбених авиона, хеликоптера и другог оружја.

Милица Заветница ошинула по Кокану Младеновићу због блаћења српског народа

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу био је у посети Каиру у среду када је нагласио да је недавно војна сарадња измеду те две државе ојачала, подсећа агенција.

Под владом актуелног председника који је развио пријатељске односе са руским председником Владимиром Пурином, Египат је проширио и економске односе са Русијом и показао интерес за руско оружје, подсећа агенција.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Доста шамарања Србије, шта је с нашим жртвама

Отварање нових поглавља 11. децембра

Афрички наталитет брине Европску унију

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri