Фото: Твитер
Америка Русија Свет

Америка затвара три руска конзулата, Москва припрема одговор

САД затварају конзулат Русије у Сан Француску и конзуларне објекте у Вашингтону и Њујорку, саопштио је Стејт департмент.

У америчком спољнополитичком ресору су саопштили да Вашингтон у потпуности реализовао смањење броја дипломатског особља САД у Русији које је тражила Москва.

У Вашингтону се надају да ће се моћи избећи даљи кораци Русије као реакција на нове санкције.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров у телефонском разговору са државним секретаром САД Рексом Тилерсоном је рекао да ће Москва проучити америчке мере о затварању дипломатских објеката Русије у САД, након чега ће бити саопштено о реакцији, саопштили су у Министарству иностраних послова Русије.

Државни секретар САД је специјално позвао шефа руске дипломатије како би га информисао да ће ускоро бити објављено саопштење о дипломатским ограничењима делатности руских дипломатских представништава на територији САД и изложио њихов садржај, наводи се у саопштењу.

„Министар је изразио жаљење због ескалације напетости у билатералним односима, коју ми нисмо започели, и указао је да ће у Москви пажљиво проучити објављене мере Американаца, након чега ће бити саопштено о нашој реакцији“, пише у документу.

Извор: Новости/Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АЛБАНСКО НАСИЉЕ СЕ НАСТАВЉА: Митровић у притвору 30 дана – СМЕШТА МУ ШИПТАР КОЈИ МУ ЈЕ ОТЕО ИМОВИНУ!

ПАНИКА НА НЕБУ: Авион на лету из Београда за Амстердам објавио узбуну!

Цетиње данима у диму, сви пожари подметнути (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat