pixabay.com
Америка Свет

Америка ограничава радијус кретања за руске дипломате

Вашингтон би могао да ограничи кретање руских дипломата у Сједињеним Америчким Државама и пооштри процедуру нотификације као одговор на акције Русије о дипломатама и дипломатској имовини, јавио је лист „Известија“ позивајући се на дипломатске изворе.

Према писању листа „Известија“, ради се о скраћивању радијуса кретања руских дипломата и техничког особља амбасаде и конзулата са садашњих 25 миља (40 км) на 10-15 миља (16-24 км). Штавише, за дипломате ће бити уведена процедура нотификације према којој ће радници руских дипломатских мисија морати три радна дана раније да обавесте Стејт департмент о својим плановима да отпутују на даљину дужу од оне коју су прописале америчке власти. То је најоштрија мера коју разматра Стејт департмент.

Лист подсећа да је тренутно на снази ограничење од 25 миља које је увела Обамина администрација. Она се тиче дипломата млађег и средњег нивоа. Запослени у руским дипломатским мисијама обавезни су да обавесте Стејт департмент три радна дана раније да планирају да отпутују на удаљеност већу од 25 миља.

Ово правило не важи за саветнике и дипломате вишег нивоа. Врло је вероватно да ће се ови стандарди пооштрити. Удаљеност од 25 миља могла би да се скрати на 10-15, а обавештавање ће бити потребно свим запосленима у дипломатским мисијама, истакли су извори. Изузетак, највероватније, неће бити ни амбасада Русије у Вашингтону.

Извори листа наводе да би те мере могле бити још болније за руски дипломатски кор него што је једноставно затварање једног од конзулата.

Своје коначно решење америчка страна објавиће 1. септембра.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: Снимање филма о Алији Изетбеговићу прање биографије

Теленор банка продата АЛБАНСКОМ бизнисмену и саветнику ЕДИЈА РАМЕ!

Милошевић је симбол отпора глобализму, а Срби му нису веровали

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri