Извор: wikipedia.org
Америка Европа Русија Свет

Америка не може да обезбеди Европу гасом, чак и да га нуди „за џабе“

Америка не би могла да замени испоруку руског гаса Европи, чак и да га допрема бесплатно, изјавио је стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов.

Како је рекао, тренутно САД располажу само једним извозним терминалом за испоруку течног природног гаса, који се налази у Луизијани.

„Америчке власти намеравају да изграде минимум шест нових терминала, али за то је потребно време. Поред тога, Европа нема толико терминала за прераду течног гаса, као ни танкера којима би се тај гас превезао“, рекао је Чижов.

Чижов је такође навео да политика приморавања Европе да користи амерички гас није у складу са законима тржишта, будући да тај посао није исплатив ни Америци, ни Европи.

„Тренутна цена гаса америчког течног гаса за 1.000 кубних метара на европском тржишту износи око 250 долара. То се Европи не исплати, будући да је руски гас минимум два пута јефтинији, а није ни Америци, јер исти тај гас Јужној Америци и азијским земљама може да прода за најмање 300 долара“, рекао је Чижов.

Говорећи о изградњи нових гасовода „Северни ток 2“ и „Турски ток“, Чижов је навео да ти цевоводи неће уједно значити да ће се транспорт гаса кроз Украјину у потпуности обуставити, будући да и даље постоје земље које зависе од тог гасовода, као што је рецимо Молдавија.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СИРИЈА ЗОВЕ УН: ,,Распустите америчку коалицију, јер она врши злочине“

НАТО је управо ,,спасио“ Македонију од Русије. На реду је Србија

ОШТРО И АРГУМЕНТОВАНО: Овако руски амбасадор брани Космет у УН!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon