Додик (Фото: Јутјуб)
Регион

АМЕРИКА БИ САДА ДА ХАПСИ ДОДИКА?! Вашингтон бесан, јер није успео да победи председника Српске!

Вашингтон је оспорио Додикову убедљиву изборну победу, позивајући се на извештаје о неправилностима које су сачинили посматрачка мисија ОЕБС и међународни посматрачки тимови. Американци захтевају од Тужилаштва БиХ да одмах испита наводе о крађи гласова, чиме практично притискају тужиоце да оптуже и ухапсе Додика!?!

‘Докази’ су спремни

Да су Американци решени да Додика криминализују, доказује и изјава Хедер Науерт, портпаролке државног секретара САД Мајка Помпеа.

ХАЛО, ВАША ЋЕРКА ЈЕ МРТВА: Потресне исповести чланова породица страдалих у СТРАВИЧНОМ УДЕСУ НА АУТО-ПУТУ

– САД деле забринутост коју су изразили изборна посматрачка мисија ОЕБС, међународни посматрачки тимови и локалне невладине организације у вези са изборним процесом у БиХ – изјавила је Науертова. Како се наводи у саопштењу, Вашингтон охрабрује институције БиХ да се позабаве недостацима које су уочили посматрачи ОЕБС.

„Избори у БиХ одржали су уз кршење Европске конвенције о људским правима. Кандидати су се фокусирали на личне нападе и ширење страха. Чули смо примедбе на регистар ЦИК, нарочито кад је реч о мртвим гласачима који су још на листама. Сумњиви случајеви гласања биће предати тужилаштву“, наведено је у допису ОЕБС.

Изабрани члан Председништва БиХ Милорад Додик, с друге стране, потврђује да се Американци мешају у изборе.

ПЕЂА (31) ИЗАШАО ДА ПОМОГНЕ ПОВРЕЂЕНИМА, А ОНДА ГА УДАРИО КАМИОН И БАЦИО НА ШЛЕПЕР! Стравична судбина погинулог младића у несрећи на ауто-путу

– Амбасадорка Морин Кормак притискала је чланове ЦИК БиХ. Озлојеђена је, разумем је, јер њени ‘пулени’ нису победили. Сада покушава да проблематизује ствар. Једини надлежан орган за изборе у БиХ јесте ЦИК, а Кормакова је била тамо и пласирала приче о нерегуларности. Али то ничим није доказала… – подвлачи Додик, иронично додајући да је једина нерегуларност то што није Кормакова бројала гласове.

– ОЕБС је објавио да су избори били фер и коректни, као и Парламентарна скупштина Савета Европе. Нема дојава полиције да је било лоших и незаконитих ствари. И она сада покушава нешто да направи. Та дрскост је невероватна! – истиче Додик.

Предраг Ћеранић, декан Факултета за безбедност у Бањалуци, каже да је реч о оптужбама без доказа.

– Трамп је изложен таквим оптужбама које имају циљ да уруше његов дигнитет и оспоре вољу америчког народа. Зато није чудно да се исто средство примењује после избора у БиХ. ЦИК БиХ је једино компетентно и овлашћено тело за оцену изборног процеса, а органи тужилаштва треба да реагују на сваки вид неправилности без подстицаја са стране. Сада постаје јасно зашто поражени не желе да честитају победу онима за које се народ определио, већ неосновано оспоравају изборе. Ипак, то им неће проћи… – подвлачи Ћеранић.

(ВИДЕО) ВЛАДА ПОНОВО КИДА СА ИМИТАЦИЈАМА! Овога пута је скинуо ШЕШЕЉА, СИНИШУ МИХАЈЛОВИЋА и САШУ МАТИЋА! Публика одушевљена!

Бране своје фаворите

Политиколог Александар Павић каже да САД замерке на изборе имају увек када им резултати не одговарају.

– Њихова ‘забринутост’ не чуди. Сигурно би били мање ‘забринути’ да су њихови фаворити боље прошли. Амерички двоструки стандарди постали су превише провидни и све су мање убедљиви. Воља народа је победила и у РС и у Македонији. То је разлог за узбуну у западним престоницама – закључује Павић.

(ФОТО/ВИДЕО) УРАГАН МАЈКЛ НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Двоје погинулих, на стотине заробљених у кућама, тржни центри срушени до темеља!

Ништа драматично

После избора у БиХ неће се драматично променити ситуација, пошто нема сагласности како направити функционалну државу која може да се брже прикључи ЕУ. Треба сачекати коначне резултате, посебно у РС, тврди  аналитичар Флоријан Бибер.

Демократија

Грађани БиХ су на миран и законски начин изразили демократско право гласајући за политичке представнике које чека рад на бројним изазовима и напретку државе на путу евроинтеграција, каже Федерика Могерини, Шефица дипломатије ЕУ.

ДАЧИЋ: Комшић још није ни ступио на дужност, а већ провоцира Србију

Додик: Крим је део Русије

Милорад Додик изјавио је и да намерава да изнесе иницијативу о признавању Крима као дела Русије.

– Припајање полуострва Русији произашло је као резултат легитимног референдума, који је био у складу са статутом УН. То је био демократски процес током ког су становници полуострва исказали свој став. Осим тога, Крим историјски припада Русији и њен је саставни део – рекао је Додик за руску „Известију“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Захарова: НАТО је Горбачову обећао да се неће ширити на исток

Москва о могућем искључењу Русије из Савета Европе: ЕУ сатерана у ћошак

ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО БАЛИ: Потрес изазвао панику међу острвљанима

ПЕЦОНИ У ВИШЕМ СУДУ: Не сећам се како сам упуцан

Извор: Информер

Оставите коментар