Политика Србија

Амерички војници на Југу Србије!

Даном високих званица, данас је у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ на југу централне Србије завршена мултинационална вежба „Обазриви вук 19“, која је у претходне две недеље окупила више од 200 припадника Војске Србије и 18. бригаде Војне полиције Копнене војске Европске команде САД.

На тактичкој вежби „Мултинационална ојачана чета Војне полиције у операцији очувања мира“ приказани су поступци припадника војне полиције партнерских земаља у успостављању реда на територији и борби у урбаној средини, као и употреба снага за интервенцију, блокаде и претраге терена и медицинске евакуације, пише у саопштењу Министарства одбране Србије.

ПОНОВО ЛУДУЈЕ – Погледајте како је босански глумац на српској телевизији ЖЕСТОКО ИСПЉУВАО СРБЕ!

Додаје се да је циљ вежбе било унапређење међусобног разумевања припадника војски партнерских земаља на тактичком нивоу, у току извршења операције подршке миру у мултинационалном окружењу.

Руководилац вежбе, пуковник Мирољуб Петронијевић рекао је да су труд, стручност и пожртвованост припадника оно што истиче сваког појединца и јединицу у којој се налази.

ОТКРИВАМО: Још једна земља преиспитује своју одлуку о признању тзв. Косова!

Дану високих званица присуствовала је делегација Амбасаде САД, коју је предводио потпуковник Џон Хејнс, а из Војске Србије присуствовали су пуковник Никола Мијатовић из Управе Војне полиције Генералштаба Војске Србије, пуковник Горан Стаменковић из Команде Копнене војске и команданти 3. батаљона Војне полиције и јединица из базе „Југ“.

Printscreen YT

СЛУЖБЕ УПОЗОРАВАЈУ: Висок ниво тензија на КиМ!

Вежба „Обазриви вук 19“ први пут се реализује у Србији, пише у саопштењу и додаје да су подршку у реализацији вежбе пружиле јединице из састава Копнене војске и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОК сцене у Футогу! 4 особе без свести пронађене у цистерни

(ФОТО) ПРЕЛЕПА ПУТИНОВА ИЗАБРАНИЦА РОДИЛА БЛИЗАНЦЕ!? Због Алине затворено ЦЕЛО ПОРОДИЛИШТЕ, највећа МИСТЕРИЈА МОСКВЕ

ШОК ПОНУДА ГУГЛА ХУАВЕИЈУ: Ништа од укидања лиценце наредна 3 месеца! ЕВО ШТА ТО ЗНАЧИ ЗА КОРИСНИКЕ У СРБИЈИ

(ФОТО) Игор Јурић устао у Скупштини Србије и аплаудирао после увођења доживотног затвора: Објавио је болну фотографију, огласила се и Алексина мама

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ГОРЕ ЗБОГ СЛАГАЛИЦЕ! Народ У ШОКУ после овог питања, оштро осудили чувени квиз!

sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
28°
Sun