Printscreen
ВИДЕО Свет

Амерички морнари нестали после судара разарача са танкером (ВИДЕО)

Власти у Малезији саопштиле су да се несрећа догодила у њеним водама у Јужном кинеском мору, као и да и та земља учествује у потрази за несталима.

Десет морнара се води као нестало, а пет је повређено, након што се амерички ратни брод сударио са танкером за нафту, источно од Сингапура, саопштила је америчка морнарица уз подсећање да је то други инцидент америчке морнарице у азијским водама за мање од два месеца.

Како се наводи, амерички разарач „Џон С.Мекејн“ сударио се са трговачким бродом „Алник МЦ“ у раним јутарњим сатима, док се кретао ка луци у Сингапуру, преноси Ројтерс.

„Први извештаји показали су да је оштећена крма на броду Џон С.Мекејн. Тренутно 10 морнара се води као нестало, пет је повређено“, наводи се у саопштењу и додаје да су четири повређена морнара хеликоптером пребачена у Сингапур, као и да нису животно угрожени, док је пети повређени задобио лакше повреде.

У потрази за десеторицом морнара учествују сингапурски бродови, хеликоптери и тегљачи.

Власти у Малезији саопштиле су да се несрећа догодила у њеним водама у Јужном кинеском мору, као и да и та земља учествује у потрази за несталима.

За сада нема знакова да је нафта исцурила у море из брода „Алник МЦ“ на коме се налазило 12.000 тоња нафте, што је потврдила и посада на том броду.

Како се наводи, тај брод има мања оштећена на предњој страни, али изнад нивоа воде.

„Нема података о цурењу нафте и саобраћај у сингапурском пролазу је непромењен“, наводи се у саопштењу.

Амерички председник Доналд Трамп изразио је забринутост због посаде америчког брода.

„То је веома лоше“, рекао је Трамп новинарима након повратка у Вашингтон, преноси АП.

Мало касније, он је на свом Твитер налогу написао да је „мислима и молитвама“ уз морнаре док се потрага и спасавање настављају.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Македонци повећавају обезбеђење српске амбасаде у Скопљу

Руске снаге бомбардовале конвој, убијено више од 200 терориста (ВИДЕО)

ДЕЈАНОВИЋ: Сваке године нас је за 35.000 мање

Оставите коментар