Америчка амбасада у Хавани, извор: wikipedia.org
Америка Свет

Америчке дипломате из амбасаде на Куби имају оштећења мозга

Лекари који су лечили особље америчке амбасаде на Куби од мистериозних и невидљивих напада, саопштили су да су открили мождане абнормалности док су тражили објашњење за оштећења слуха, вида, равнотеже и меморије.

То је за сада најпрецизнији налаз о физичкој оштећености, и показује да је оно што је повредило Американце довело до видљивих промена у мозгу, а налаз је један од неколико фактора који подстичу растући скептицизам да се за напад користио нека врста звучног оружја, преноси АП.

Медицинска испитивања показала су да су радници амбасаде развили измене у белој можданој маси која омогућава комуникацију различитих делова мозга.

Гласни, мистериозни звуци праћени губитком слуха навели су истражитеље да сумњају на „звучне нападе“, међутим сада се тај израз избегава јер постоји вероватноћа да су ти звуци били нуспродукт нечега другог што је прозроковало штету, рекла су тројица америчких званичника који су обавили истрагу.

Лекари, истражитељи ФБИ и америчке обавештајне службе провели су више месеци у покушају да употпуне „слагалицу“ у Хавани, у којој САД кажу да су 24 службеника САД у току прошле године злостављани у својим кућама и хотелима, а наводи се и да се неколико чланова канадске амбасаде на исти начин разболело.

Доктори још увек не знају како су жртве завршиле променом беле мождане масе, нити како се те промене могу односити на њихове симптоме.

Такође, наводи се да доктори још увек не знају ништа о дугорочним медицинским последицама тих напада.

Куба је демантовала умешаност у те нападе и нападе Трампове адмионистрације да су за њих одговорни назвала „намерним лажима“.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Иванић: Изетбеговићев иступ знак проблема унутар БиХ

БАКИР ЈЕ ИСТИ КАО ЊЕГОВ БАБО АЛИЈА! Додик осудио непримирено понашање Изетбеговића у Београду!

ОДБРАНА МЛАДИЋА: Мерон, Ађијус и Покар на списку непожељних судија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
27°
Wed
28°
Thu
29°
Fri