Регион

Амбасадорка Србије одбила да прими протестну ноту Хрватске

Поводом недавног, наводно етнички мотивисаног инцидента у Сонти, амбасадорка Србије у Хрватској Мира Николић позвана је данас у Министарство иностраних послова Републике Хрватске где је одбила да прими протестну ноту.

Мира Николић је саговорницима пренела да је, на основу свих провера и разговора са већим бројем потенцијалних сведока и учесника догађаја, од којих су надлежни органи узели изјаве, утврђено да мотив сукоба није био национална припадност оштећеног или извршиоца.

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧАН СНИМАК ИЗ КАБИНЕ РУСКОГ ХЕЛИКОПТЕРА: Погледајте како Ноћни ловац брише са лица земље тенкове терориста!

„Није јасно како је наведени инцидент могао да добије такву квалификацију када су у њему учествовале особе које су исте националне припадности“, навела је амбасадорка Србије у Хрватској.

Амбасадорка Николић је упозорила да би овакви потези Републике Хрватске, у неким другачијим околностима, могли да дестабилизују иначе мирну ситуацију у мултинационалним срединама и складне односе припадника бројних етничких заједница у Републици Србији.

УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ: Ово су брутални злочини на којима је „настало“ Косово

Имајући наведено у виду, Мира Николић је одбила да прими протестну ноту МИП-а Републике Хрватске, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Министарство спољних послова Републике Србије са жаљењем констатује да је и овога пута инцидент који нема никакве везе са националном припадношћу његових учесника злоупотребљен од стране Републике Хрватске на начин који ствара искривљену слику о мирном суживоту припадника различитих етничких група у Србији.

Овакви ставови Хрватске не доприносе изградњи поверења и стабилности, за шта се обе земље декларативно залажу, а чему Република Србија својим ставовима и конкретним активностима даје пуни допринос, наводи Министарство.

ТЕЛЕФОН ЈЕ ЗАЗВОНИО У ПОЛА 3 УЈУТРО, ЧУО САМ САМО: АЛЕКСАНДРЕ, ДОЂИТЕ ШТО ПРЕ! Потресна исповест Београђанина (46) који је годинама чекао нови бубрег! Прву прилику је ПРОПУСТИО!

„Надамо се да ће се Република Хрватска у будућности уздржавати од оваквих поступака и напоре усмерити на изградњу и унапређење добросуседских односа, што је интересу не само наше две државе већ и целог региона“, закључује Министарство у саопштењу.

У недељу 24. децембра нешто после поноћи, после вербалног конфликта, дошло је до туче у Сонти у којој је учествовало више особа. Припадници МУП-а у Сомбору идентификовали су тројицу младића који су изазавали тучу.

Полицијска управа Сомбор саопштила је потом да инцидент није био национално мотивисан, а да су изазивачи туче ухапшени.

Хрватски премијер Андреј Пленковић осудио је међутим напад на тројицу младића хрватске националности у Сонти.

БОЛЕСНО! ВРТИЋ СА ЛИКОМ ПАВЕЛИЋА: Тако нешто могу да смисле само ИЗОПАЧЕНИ УСТАШКИ УМОВИ!

„Уложили смо протестну ноту, позивамо Србију да заштити Хрвате који живе у Србији“, рекао је Пленковић на почетку последње седнице владе у овој години.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРАТ РАМУША ХАРАДИНАЈА ПРЕТИ: Ако ме ухапсите активираће се ОВК!

ОТКРИВЕНО 20 ТОНА ОПАСНОГ ОТПАДА КОД ОБРЕНОВЦА: Избегнута еколошка катастрофа! ИНТЕРВЕНИСАЛА И БИА

Вучић захвалио Путину на гостопримству

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
27°
Wed
28°
Thu
29°
Fri