Фото: Министарство спољних послова Србије
Политика Србија

Амбасадорка Израела: Добри и пријатељски односи са Србијом

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадорком Израела у Србији др Алоном Фишер Кам, која је односе две земље оценила као добре и пријатељске.

Министар Дачић је истакао значај који Србија придаје сарадњи са Израелом и интерес за даљим развијањем билатералних односа и свобухватне сарадње, саопштио је МСП.

Дачић је, наводећи активности Србије на плану реституције и очувања сећања на холокауст, посебно указао и на потребу заједничког деловања Србије и Израела, као матичне државе јеврејског народа, у борби против покушаја ревизије историје који су све израженији у региону Западног Балкана.

Обострано је потврђен интерес и спремност да се до краја ове године, у којој се обележава 100.годишњица Балфурове декларације и јубилеј 25 година обнове дипломатских односа између Србије и Израела, реализује иницијатива Амбасаде Израел и у Београду организује низ академских и културних манифестација.

Обострано је потврђен интерес да се у наредном периоду одрже редовне билатералне политичке консултације министарстава спољних послова две земље на којима би се детаљније разговарало о свим темама од обостраног интереса, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Министри полиције Русије и Србије о сарадњи

СВЕ МАЊЕ ЂАКА У СРБИЈИ: Гаси се 800 одељења

МАПА ЗЕМАЉА КОЈЕ ЋЕ ПРЕЖИВЕТИ КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ: Србија у категорији држава од 50 до 59 одсто ризика

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri