Твитер
Политика Србија

Амбасадор САД: Косово треба да покаже да може да доноси и тешке одлуке

Амбасадор Сједињених Америчких Држава на тзв. Косову Грег Делави изјавио је да 2018. године Косово очекују озбиље теме и да оно треба да докаже да може да доноси тешке одлуке.

НАЈВЕЋА ХАШКА ТАЈНА БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА: Слоба дао милион долара за слободу, Кларк га преварио!

Амбасадор Сједињених Америчких Држава на самопрокламованом Косову Грег Делави изјавио је да 2018. године Косово очекују озбиље теме и да оно треба да докаже да може да доноси тешке одлуке.

 „Косово треба да покаже међународним савезницима да може да завршава послове, укључујући и доношење тешких одлука“, казао је амерички дипломата у интервју за дневник „Епока е Ре“.

Као један од најзначајнијих задатака, Делави је издвојио ратификацију споразума о разграничењу тзв. Косова са Црном Гором, потписаног још 26. августа 2015. године.

„Посланици треба да ратификују споразум о обележавању границе који је потписан 2015. године“, казао је Делави и оценио да је због демаркације Косово у талачком положају, а да су многи тај споразум користили у сопствене политичке циљеве.

(ВИДЕО) ТУЂМАНОВИ ХАДЕЗЕОВЦИ У ТРАНСУ! ПЕВАЛИ ЦЕЦИН ХИТ, А САД СЕ ПЕРУ: Мислили смо да је Северина! Ево како је то изгледало!

Говорећи о Специјалном суду за злочине тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК), амерички амбасадор је рекао да САД нимало не подржава идеју о стављању ван снаге закона о том суду, јер би то према његовим речима изазвало „тешке и специфичне последице за европску будућност Косова и у односима са САД“.

Он је рекао да је идеје о укидању Закона о Специјалном суду покренута у тајности, како би се „избегло пажљиво разматрање косовске јавности и њених међународних пријатеља“.

„Ја сам изузетно разочаран тиме што се доводи у питање будућност државе, како би се промивисали њихови лични интереси (појединаца који су покренули идеју о суспензији закона)“, казао је Делави.

ЊОЈ ЈЕ ВЕРЕНИК ХИРУРГ ПУЦАО У ГЛАВУ, ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГЛА СМРТ: Ово је прва исповест глумице Иване Панзаловић после трагедије

Он је додао да Косово има право на своју војску, „као суверена држава“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВА ЕКОЛОШКА БОМБА КОД ОБРЕНОВЦА: Пронађено још 50 буради са отровом!

(ФОТО) Фотографија с „невидљивим“ војницима збунила кориснике друштвених мрежа

СКОТ ПРОВОЦИРА ПРЕД ПРАЗНИКЕ: Ево зашто НАТО треба да има имунитет а Руси не! „Војска Косова“ угрожава безбедност колико и српска војска!

(ВИДЕО) СПЕКТАКУЛАРНИ ВАТРОМЕТИ: Нова година стигла у овим местима

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon