Youtube
Политика Србија

АМБАСАДОР КИНЕ ПОРУЧУЈЕ: Србија је наш „челични пријатељ“, можда још једна авиолинија

Односи између Кине и Србије сада су на историјски највишем нивоу, изјавио је амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг.

ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКИХ ЖРТАВА! Заветници реаговали на скандалозну фотографију Брнабићке и Харадинаја!

Односи између Кине и Србије сада су на историјски највишем нивоу, изјавио је амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг и додао да се може рећи да ретко која земља у Европи и свету има тако блиске односе са Кином.
„Пријатељство две земље је челично“, рекао је кинески дипломата на промоцији Кинеско-српског привредног удружења и разговору на тему „Будућност сарадње Кине и Србије“.

Он је рекао да наши народи један другог воле, да безвизни систем од јануара прошле године сада нагло повећава број кинеских туриста који долазе у Србији и додао:

„Користим прилику да откријем тајну, разговарамо и о другој авионској линији између Београда и другог кинеског града, то је у току“, рекао је Ли.

„За дом спремни“ може понекад, петокрака није спорна

Како је рекао амбасадор, кинески председник је назвао однос између Кине и Србије „челично пријатељство“ и оценио да „ништа није случајно“ и да је то заиста чињеница, као и да Кина и Србија имају сјајне резултате, а један од великих разлога за то јесте што Србија има стабилну политичку ситуацију, влада је стабилна и на време је схватила и прихватила кинеску иницијативу „Један појас, један пут“.

Односи Кине и Србије су такви из неколико разлога – првенствено, ту је, каже, политичко уверење, у Србију је од 2014. долазио кинески премијер и то скоро након 30 година, као и стални члан Политбироа КП Кине, који је у исто време и вицепремијер, те кинески председник и председник кинеског парламента.
С друге стране, каже Ли, у Кини су у званичној посети били Александар Вучић и као премијер и као председник, тадашњи председник Николић, као и председница Скупштине Маја Гојковић.

ЧЕДА СЕ УПЛАШИО МИЛИЦЕ ЂУРЂЕВИЋ: Није се појавио на ТВ дуелу!

„Значи, све то показује да су односи на заиста историјски високом нивоу и може се рећи да ретко која земља у Европи и свету има тако блиске односе са Кином. Друго, ми имамо великих и многобројних сарадњи, „а и да не помиње Железару, електране“…

Безвизни систем је од јануара прошле године сада нагло повећао број кинеских туриста који долазе у Србији истакао је Ли и открио да су у току разговари о другој авионској линији између Београда и једног другог кинеског града.

На међународном плану, каже Ли, Кина и Србија једну другу увек подржавају, по било ком питању, „наши ставови увек су оправдани и праведни“, поштујемо се међусобно и поштујемо друге земље, те да увек постоји „лепа основа“ за сарадњу.

„Кинеско руководство срдачно се захваљује Србији и српском народу што Србија активно учествује у иницијативи „Један појас, један пут“, не само подржава, него активно учествује. Рекао бих да Србија предњачи у том смислу чак у Европи. Сматрам да је та иницијатива не само на корист Србије и Кине, него и целог света. То је одлична иницијатива коју Кина даје за опоравак економије у целом свету“, сматра Ли.
Све то, према његовим речима, захтева стабилну политичку ситуацију, не само у Кини, него и у Србији, а Србија има стабилну политичку ситуацију.
„Ја као амбасадор желим Србији што стабилнију економију, што развијенију, да народ буде што срећнији“, закључио је Ли.

Интерпол брутално ударио на Србију – Београд хитно одговорио

Председник скупштинског Одбора за спољну политику Жарко Обрадовић истакао је да је скуп „Будућност сарадње Кине и Србије“ посвећен унапређењу сарадње између Кине и Србије у области привреде, која би требало да прати „онај високи ниво“ међудржавних односа.

„Ми смо са Кином велики пријатељи и успоставили смо челично пријатељство, како они кажу, а диломатски ниво свеукупног стратешког партнерства и привреда треба да прате тај ниво државне сарадње и ми смо земља која у сарадњи са Кином у овом делу света предњачи“, каже Обрадовић.

Додаје да је Србија у овом делу света неко у кога Кина највише инвестира, што, оцењује, може само да радује, јер је реч о различитим врстама пројеката, од инфраструктурних, сарадње у области индустрије, привреде, просвете, науке…
„Једноставно, радимо на проширењу сарадње на свим нивоима и овај састанак је добар, јер ћемо разменити искуства и видети шта је оно што треба учинити да сарадња буде боља на добробит двеју држава и наравно грађана“, рекао је Обрадовић.

Додик: 1. март није и неће бити празник за Републику Српску

Председник Кинеско- српског привредног удружења Шу Ли каже да је то удружење основано овога месеца, као евидентна потреба за удруживањем привредника и стручњака из НР Кине и Србије, са циљем да промовише и подржава активности и контакте између кинеских и српских привредних субјеката, институција и асоцијација, ради унапређивања узајамне сарадње, разумевања и пријатељства.

„Стога ћемо радити на промоцији пословног амбијента, предности улагања кинеских привредника у Србију, а заинтересованим кинеским предузећима продужићемо подршку уласка на српско тржиште“, рекао је Шу.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путиново обраћање — Почетак нове епохе у свету(ВИДЕО) ПОМОЗИ БОЖЕ, ДА УЗМЕМО ЗЛАТО! Руси служили литургију и гледали – хокеј!Најновије руско оружје је одговор, а не трка у наоружањуНЕСРЕЋA КОД ПЕЋИНАЦА: Настрадао 16-годишњакИзвор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri