Друштво Србија

Амбасадор Чепурин посетио Народни музеј и најавио уметничко појачање из Русије

Размена уметничких дела и организовање изложби у руским музејима и Народном музеју у Београду најбољи су начини сарадње српске националне институције са сличним институцијама у Русији, каже руски амбасадор у Србији Александар Чепурин.

(ВИДЕО) БИБЛИЈСКО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРУЈЕ, СТИЖЕ СУДЊИ ДАН?! Родило се црвено теле у Израелу! Следећих 7 година кобне за човечанство!

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин са супругом Наталијом обишао је Народни музеј у Београду. Шест година колико је на служби у Београду, чекао је отварање Народног музеја, а „метропола без музеја није метропола“, каже Чепурин.

(ВИДЕО) ЦЕО ЛЕСКОВАЦ БРУЈИ О ОВОМЕ: Директор школе на Роштиљијади лумповао с трбушним плесачицама пред ђацима! А онда се огласио: Све што се види на снимку није тачно!

„Били смо јако срећни када је музеј отворен. Моји сарадници већ су посетили музеј, али неки од њих нису имали прилику и окупили смо их данас у овом обиласку, тако да сада, захваљујући руководству музеја, имамо прилику да се упознамо са његовом збирком“, каже Чепурин.

(ВИДЕО) НАТЕРАЛИ СУ СИНА НАШЕГ ПЕВАЧА ДА КЛЕКНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ: Када је криминалац из Железника чуо Арканов глас, буквално је ПРЕБЛЕДЕО и ЗАНЕМЕО, а онда је…

Музеј је, према амбасадоровом мишљењу, реновиран на високом нивоу и додаје да се нада да ће отворени Народни музеј допринети развоју туризма у Београду.

Од музеја из Русије са којим би Народни музеј могао да сарађује, амбасадор Чепурин наводи Руски музеј из Санкт Петербурга, који је према његовом мишљењу најсличнији Народном музеју.

(ВИДЕО) СТРАШНА ИСПОВЕСТ ЧУВЕНОГ ФУДБАЛЕРА: Потписао сам за Манчестер јунајтед, а онда сам упуцан у главу! Сада продајем хлеб

Руски музеј амбасадор Чепурин је посетио пре две године заједно са српским министром културе.

„Тада смо имали само један сат и буквално смо трчали, али српска делегација није могла, а да се не заустави пред неким сликама. Мислим да је потребно направити сарадњу са тим музејем. Ако бисмо направили размену слика, то би било веома интересантно за српску публику. Моја је идеја да одаберемо неколико слика које би биле интересантне за наше српске пријатеље. Тада када смо трчали кроз музеј са српским министром културе, српска делегација зауставила се испред Рјепиновог платна ’Запорошки козаци пишу писмо турском султану‘. То би било врло лако да се оствари, јер музеј може да позајми слике бесплатно, али питање је у осигурању које је скупо“, каже амбасадор Чепурин.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Паметна ракета „скида“ терористу у Сирији

Из Србије би, према Чепуриновим речима, за Русију могле да оду слике Паје Јовановића и Надежде Петровић, поред слика у тој земљи већ познатих Петра Лубарде и Саве Шумановића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Израз нам је сасвим уобичајен и не доводимо га у питање, али знате ли зашто се полицијски комби зове баш МАРИЦА?

ЈЕЦАЈИ ОДЗВАЊАЛИ ГРОБЉЕМ У СРПСКОЈ ЦРЊИ! Сахрањена беба због које се отац избо 19 пута! НИЈЕ ДОЧЕКАО ПРВИ РОЂЕНДАН!

ПАРТИЗАН СЕ РАТОСИЉАО НАЈСКУПЉЕГ ИГРАЧА У ИСТОРИЈИ: Сејдуба Сума напустио црно-беле! Ево где наставља каријеру

ВУЛИН: На Косову и Метохији нема Републике Српске, али има и Србије и Срба и то је оно што Весељију смета

УБИЈЕН СРПСКИ ПОВРАТНИК У МОСТАРУ: Мушкарац рањен на гробљу, па преминуо

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu