Србија

Амбасада Нигерије: ,,Нисмо мењали свој став – Косово је Србија!“

Нигерија никада није признала независност Косова и остаје при том ставу да не признаје његову независност, изјавио је данас Танјугу отправник послова у Амбасади Нигерије у Београду Чиџиоке Макхарди Ани.

„Нигерија није променила своју позицију“ када је у питању признање независности Косова, рекао је он, прецизирајући да то значи да та држава „не признаје независност Косова“.

Приштински лист „Коха диторе“ раније данас је објавио да је косовско министарство спољних послова објавило „ажуриран“ списак земаља које су признале независност Косова, а на којем више нема Нигерије и Уганде чију писану ноту о признању Приштина никад није добила, али их је држала на списку земаља које признају Косово.

Да су Нигерија и Уганда признале независност Косова, својевремено је изјавио актуелни косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, током другог мандата тадашњег премијера Хашима Тачија 2011. и 2012. године, наводи се у тексту који је објављен у данашњем УНМИК-овом прегледу штампе.

У Амбасади Уганде данас после подне нико се није јављао на позиве Танјуга.

Осим овог, пажњу је привукла и чињеница да се подаци Београда и Приштине о броју земаља које су признале независност додатно разликују — за Београд је то 106 земаља, а за Приштину 114.

У Министарству спољних послова Србије Танјугу су рекли да немају ништа да додају и поновили да је Косово признало 106 земаља.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путин се огласио поводом мистериозних америчких набавки руске ДНК

Трамп: „Нисам сигуран да Тилерсон остаје“

Нишки стручњаци направили робота за кинеске домове за старе

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon