Фото: Википедија
Политика Србија

Александар Шешељ и Ана Чарапић нови посланици

Републичка изборна комисија доделила је на данашњој седници мандате Александру Шешељу са листе Др Војислав Шешељ - СРС и Ани Чарапић са листе Александар Вучић - Србија побеђује.

Александар Шешељ и Ана Чарапић су посланичка места добили након престанка мандата Миловану Бојићу (СРС) и Александри Ђурић (СНС).

Након престанка мандата Александри Ђурић мандат је додељен следећем на листи, Миловану Новаковићу, који га није прихватио, а након њега и Владици Димитрову који такође није прихватио мандат.

Ана Чарапић била је следећа на листи и прихватила је место народне посланице.

Нови народни посланик Александар Шешељ је студент из Земуна, док је нова народна посланица Ана Чарапић дипломирана економисткиња из Куршумлије.

Друга тачка дневног реда на седници РИК била је додела мандата ради попуне упражњених места у Националном савету македонске националне мањине.

Мандати су додељени кандидатима са листе чији је носилац Славе Груевски и то Бори Ваневском и Љубици Граовац, као и кандидатима са листе чији је носилац Борче Величковски, Илу Михајловском и Драгољубу Костовском.

Њима су мандати додељени пошто је констатован престанак мандата Славки Стефановски, Маји Георгијевској, Срђану Илијевском зато што нису присуствовали седницама Националног савета дуже од годину дана, а мандат је престао и чланици Националног савета Весели Ђорђевић која је поднела оставку.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Парламент о просветним законима

Руски научници откривају: Ствара се нови континент — Бајкал постаје океан

Дачић на састанку шефова дипломатија земаља Западног Балкана

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun