Фото: vkcrvenazvezda.com
Политика Србија

Александар Шапић пуштањем менице хтео да угаси ВК Црвена Звезда

Само због тога што није успео да постане председник ватерполо клуба Црвена звезда, Шапић је пре две године, из чисте освете хтео да угаси бившег српског и европског шампиона!

Као и у бројним другим приликама, Шапић је и у овом случају показао врхунски цинизам, тиме што је тобоже хтео да им јавно помогне, а „испод стола“ радио на економском уништењу клуба.

Није могао да поднесе то што није изабран не неку од руководећих функција у овом клубу, па је знајући да су у дуговима – на врло перфидан начин спремао им гашење!

-Познато је да су ватерполисти Црвене звезде тренирали и играли утакмице на базену спортског центра 11.април – прича саговорник Ембарга.

– И како нису могли да се боре са плаћањем закупа, јер средстава и није било, западали су временом у поприличне дугове према нама. Али, онда, како се то код нас ради „ неко позове“, па им се опет настави рад „ на црту“. Дугови су расли. Крајем 2014., тачније 31.децембра на инсистирање управо Александра Шапића, без знања Надзорног одбора потписан је репрограм њиховог дуга од 11 милиона динара на две године! То је за Звезду био спас! Надзорни одбор је тек после две-три недеље потврдио ту одлуку. Али, Шапић у јуну наредне године, 2015. изричито тражи да се ипак пусти меница ватерполо клубу Црвена звезда! Никоме није било јасно због чега то тражи од директора нашег јавног предузећа, кад је првобитно хтео да помогне!? Изгледа да му се у међувремену изјаловило челно место у том клубу, па је решио да се свети? Надзорни одбор међутим одбија да пусти меницу Звезди и захтева да се уради нови уговор о репрограму дуга! Што је у зиму 2015. и учињено.

Наш саговорник тврди да је ватерполо клуб Црвена звезда успела да за шест наредних месеци врати 7 милиона дуга од 11 колико је дуговала! Шта би било да је пуштена меница, свима је јасно. Шапић би тако, посредно угасио клуб и тиме задовољио своју сујету, само због тога, што нису хтели да га изаберу за челника клуба. Некако у исто време, меница је пуштена и КК Партизан за Халу спортова и познато је колико је то донело невоља такође великану нашег спорта и бившем европском прваку!

Свако ко је хтео да ради поштено и по закону у овом јавном предузећу, морао је, кад тад, доћи на тапет свемоћног председника општине Нови Београд. Казна: зна се. Отказ! И то као технолошки вишак. Да би у исто време на њихова радна места примао своје кадрове. Тако се десио парадокс за који позитивна пословна пракса не зна: отпуштено је 10 искусних радника центра, а у исто време је примљено 13 нових скоро на иста радна места!? Тако је Шапић посредством директора послушника –спроводио одмазду против непослушних и свих оних који су се дрзнули да му на било који начин противрече!

Тако су отказе добили искусни и способни радници центра попут Синише Манића, коме је отказ уручен у тренутку док је био на боловању у октобру 2016.године. Живко Филиповић, менаџер за спорт, жива легенда Центра, пуних 35 година је ту радио, прво је добио ново решење, звање референта за спорт, а онда је, као и Манић добио решење о отказу као технолошки вишак!?

Ђорђе Ђорђевић је са Филиповићем био члан Надзорног одбора, добио је такође отказ само због тога што је био против тога да се Звезди пусти меница! То га је коштало радног места. Отпуштен је и Лазар Кецојевић, професор физичке културе, после много година доброг рада!

-Све је исто као пре, само што је ове људе, квалитетне, искусне и образоване заменио својим средњошколцима, тако да нема ни говора о некаквом технолошком вишку и смањењу броја запослених! Било нас је 39 и опет нас је остало 39!

Колико је Александар Шапић заљубљен у себе и колико мисли да је „попио сву памет и лепоту овога света“ доказ је и још један случај из овог центра. Наиме, ово јавно предузеће има и два билборда, које су успели да издејствују, како би са њима трговали и доносли фирми леп приход! Један билборд се налазе испред 11.априла, а други испред Хале спортова. Али, нису се могли комерцијализовати! Јер их је безмало три године запосео само и једино лик Шапића кроз рекламирање његових акција и личног маркетинга!? Кад су запослени питали директора, да се Шапић коначно уклони и да наплаћују рекламирање других фирми, згрануо се и уплашеним гласом одговорио:

„Да га склонимо са билборда? Ја то не смем ни да му споменем“!

Остаје нејасно, да ли је и ово плаћао онолико, колико и све друге услуге и простор у овом јавном предузећу? Постоји ли плаћање за џабе?

Извор: Ембарго

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дан Речне флоте Војске Србије обележен у Новом Саду

„Сиријски експрес“: логистичка мега-операција руске армије

Врела лета нису последица ,,глобалног загревања“, а ево и до када ће трајати!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat