Printscreen
Политика Србија

АЛБАНСКИ СНАЈПЕРИСТА УБИО ЈЕ РУСКОГ ВОЈНИКА! БАЋУШКЕ СУ ИМ ПРИРЕДИЛЕ ПАКАО! Амерички командос открио како су Путинови специјалци УНИШТИЛИ терористе на југу Србије!

- Видео сам руског војника како лежи на земљи. Метак га је погодио у лице. Његови другови су плакали. Убио га је снајпериста Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца - описао је догађаје на Космету из 2001. Марк Ђаконија, некаданшњи припадник америчких Зелених беретки.

Оно што је уследило је једина забележена заједничка борбена акција руских и америчких специјалаца. Ђаконија је у својој књизи „Потрага за ратом“ до детаља описао како је текла сарадња Американаца и Руса током зиме и пролећа 2001. На Косову и Метохији, али и на југу Србије.

(ВИДЕО) Послушајте ИСТОРИЈСКИ ГОВОР Слободана Милошевића!

Када је руски војник убијен, америчке трупе су учествовале у обезбеђивању зоне за слетање хеликоптера помоћу којег је транспортовано тело убијеног војника. Како наводи Марк Ђаконија, његов капетан је течно говорио руски, што је омогућили добру сарадњу специјалаца.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ: Учесник ријалитија исмевао Милицу Ракић (4), девојчицу убијену у НАТО бомбардовању 1999!

– Неколико дана након погибије руског војника, његови другови су у патроли наишли на 25-годишњег Албанца који је носио војнички каиш. Одвели су га у базу и за један сат су Руси и мој капетан сазнали тачну локацију кампа ОВПМБ-а и да се у њој налази између 40 и 80 бораца. Био сам наоружан аутоматским лансером граната МК-19 и упутили смо се ка области која се зове Веља глава. У једном тренутку смо дошли до знака којем је великим црвеним словима било исписано „СТОП ОВПМБ“. Један младић, који је носио црвену беретку и АК-47, стајао је у близини и није могао да сакрије изненађење када је видео нашу заједничку патролу. Две зелене беретке су га савладале и Руси су почели да излазе из својих возила и да се крећу левом страном пута кроз шуму спремајући се за напад. Чуо сам узвике на албанском и кратке рафале. Почео сам да испаљујем гранате, а мање од минута касније, капетан је наредио прекид ватре.

Лукач: Александар Радић, члан СДС-а и Мектићев човек од поверења, испалио зољу

Руси су ускоро почели да излазе из шуме са заробљеницима, који су, док су их спроводили поред наших „хамвија“ молећивим погледом гледали у нас као да су се питали шта им се то догодило – написао је Ђаконија.

(ФОТО) ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ У Србију стижу велике промене на бензинским пумпама, а ево шта оне значе

Не треба заборавити да је НАТО убрзо након поменуте операције, тачније 24. маја 2001, дозволио нашој војсци повратак у демилитаризовану зону. То је уједно био и крај терориста Ослободилачке војске Медвеђа, Бујановца и Прешева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ИНФОГРАФИКА) Руси тестирају ново оружје, нико није сигуран шта је у питању, а верује се да може да направи ПАКАО У СВЕМИРУ!

НАРКО-ПОП СТРАХУЈЕ ОД ОСВЕТЕ ГЛАВНОГ ДИЛЕРА! Некад омиљени свештеник из Ужица у паници за свој живот!

КО ЋЕ БИТИ ПРВИ СТАНОВНИЦИ ПАНЧЕВАЧКОГ АЛКАТРАЗА?!

ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗАПАДА ЗА УВЛАЧЕЊА МАКЕДОНИЈЕ У НАТО: Матис дао Заеву 8.000.000 долара ДА ПРОГУРА РЕФЕРЕНДУМ

БИВШИ ШЕФ МИ6: Блер помогао Путину да дође на власт! ПЕСКОВ: Није вредно коментара

Курир/Ало

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri