Printscreen
Регион

Албански медији: Хрватска изручује Морину Србији

Суд у Дубровнику потврдио је претходну одлуку да Србији изручи Албанца Исмаила Морину, званог Балиста, који је управљао дроном са заставом Велике Албаније на утакмици квалификација за европско првенство између Србије и Албаније у Београду, пренели су албански медији.

Његов адвокат Дарко Бутиган, међутим, тврди супротно. „Морина неће бити изручен Србији, али његов случај ће бити прегледан од почетка у дубровачком суду. Он наставља правну битку са процедурама које су потребне за добијање азила“, рекао је Бутиган за Топ ченел, пренеo је РТК.

Одлука је уследила након што је хрватски Врховни суд његов случај вратио на првостепени поступак.

Раније су се многи навијачи у Албанији и иностранству снажно противили хапшењу Морине, па су чак позвали и премијера Албаније Едија Раму да предузме одговорајуће кораке како би се спречило његово изручење.

Према албанским медијима, међутим, првостепени жупанијски суд у Дубровнику одлучио је да Србији ипак изручи Исмаила Морину познатог по надимку Балиста.

Морину је у јуну ухапшен на дубровачком подручју, а Србија га терети да је 14. октобра 2014. управљао беспилотном летелицом са заставом Велике Албаније коју је пуштена на стадион у Београду, током фудбалске утакмице Србије и Албаније.

Утакмица је потом прекинута, фудбалери оба тима су се сукобили на терену.

Првобитна одлука Жупанијског суда у Дубровнику била је да су испуњени сви законски услови за изручење Морине Србији, на шта је његов бранилац уложио жалбу.

Медији на албанском преносе да је Балканвеб имао увид у одлуку дубровачког суда.

Истовремено Њуз24 наводи да Морина још није добио одлуку о захтеву за азил.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Брисел уједињује ДОС!? Јанковић и Шутановац на састанку са Мекалистером

Санда позива опозицију да подржи Сашу Јанковића за градоначелника

Скупштина Србије ванредно 24. августа о пољопривредном земљишту

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun