Printscreen Wikiwand
Политика Србија

АЛБАНЦИ ЗАБРАНИЛИ ДИСТРИБУЦИЈУ СРПСКЕ ШТАМПЕ! Беоколп: Данашњи тираж смо приморани да вратимо са прелаза Јариње!

Због таксе Приштине данас је Косово остало без српске штампе. Како је Куриру речено у Беоколпу у Београду, били су приморани да врате штампу са прелаза Јариње због повећаних такси од 100 одсто на све производе који долазе из централне Србије.

„Због новонастале ситуације и уредбе владе Косова да уведу таксе од 100 одсто за све производе које се увозе са територије Србије, приморани смо да обуставимо даљу испоруку штампе за територију Косова и Метохије. Данашњи тираж смо били приморани да вратимо са прелаза Јариње“, речено је у Беоколпу.

ИЖИВЉАВАЊЕ АЛБАНАЦА! ПОЛИЦАЈЦИ У ЦИВИЛУ ЗАУСТАВЉАЈУ СРБЕ И СКИДАЈУ ИМ ТАБЛИЦЕ: Пишу им казне и шаљу код судије само због СРПСКЕ ОЗНАКЕ!

Звездан Михајловић из фирме КИМ Беоколп објаснио је да је дневна штампа нормално прошла царинску службу на српској страни, али да су на косовској страни тражили да се плати додатна такса од 100 одсто, која је уведена јуче за све производе из Србије.

ШИПТАРСКОМ ЛУДИЛУ НЕМА КРАЈА: Након што су подигли цене хране, Љимај открио какво зло се спрема на Косову!

„Ми економски нисмо имали никакво оправдање, јер бисмо требали штампу овде на Косову да продајемо по дуплој цени, тако да смо комплетну штампу вратили за Београд“, рекао је Звездан Михајловић из фирме КИМ Беоколп.

Он је рекао да је КИМ Беоколп упутио обавештење свим штампарима и издавачима у Београду и да сви заједно раде на изналажењу неког решења новонасталог проблема.

Харадинај одговорио Бриселу: Ево када ћемо укинути царине

Printscreen

“Гледамо како ово да превазиђемо, да ли можемо да нађемо неко решење, да народ на Косову не би остао без штампе, без средстава информисања, јер радимо комплетну штампу за све српске средине на целом Косову. Нема никакве логике да ми штампу која кошта рецимо 50 динара, продајемо за 100 и више динара, јер са овим оптерећењем од 100 одсто, тако би требало да испадне” – рекао је Михајловић.

(ВИДЕО) ШОКАНТАН СНИМАК СПАЉИВАЊА СРПСКИХ ПРОИЗВОДА НА ЛОМАЧИ У КАЧАНИКУ: После такси 100 одсто, ЛУДИЛО 100 ОДСТО?!

Према његовим речима, КИМ Беоколп, који је увозник за Косово, требало би да плати таксу од 100 одсто, али ова дистрибутерска фирма то није у могућности.

Михајловић је рекао да су до сада из сопствених средстава плаћали претходну таксу од 10 одсто уведену 7.новембра, да им то нико није надокнадио, али да су свесно ишли на свој губитак јер су мислили да ће та такса бити повучена.

САБЛАСНО ПРАЗНИ РАФОВИ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ! Ево без чега су јутрос остали грађани због одлуке о повећању такси!

“До сада смо трпели на своју штету, да не прекидамо дистрибуцију штампе.Међутим, 10 одсто смо и могли да истрпимо, али ових 100 одсто никако не можемо” – подвукао је Михајловић.

Он је истакао и да имају четири радника која су осигурана у косовском систему и да ће, ако се ово настави, бити принуђени да их отпусте јер од тога фирма ради.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ФИЛМСКИ ОБРТ! УБИО ГАЗДУ, ПА ТУГОВАО СА РОДБИНОМ И РАСПИТИВАО СЕ КО ЈЕ УБИЦА: Дошао касно у фирму, слагао да му је неко умро а онда испалио 2 метка у главу и ЗАКЉУЧАО ГА!

ПЕТОРИЦА СРБА ОСУЂЕНА ОД 5 ДО 10 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА НАПАД НА АМЕРИКАНЦА НА ЗАКИНТОСУ!

ДВОЈИЦА СРБА И БАРМЕН ОСЛОБОЂЕНИ ОПТУЖБЕ ЗА УБИСТВО НА ЗАКИНТОСУ: Чека се пресуда осталим оптуженим за смрт Хендерсона

Два сценарија као одговор Америци због напуштања Споразума о ракетама

Москва Бриселу: Зашто претите Русији, а праштате Украјини?

СМЕНА СЕЛЕКТОРА?! Крстајић одлази, Пикси преузима Орлове?!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun