Printscreen
Друштво Србија

АЛБАНЦИ БЕСРАМНО ПЉАЧКАЈУ СРБИЈУ: До краја године отеће 11.000.000 евра!

На Космету месецима краду струју од "Електромреже Србије", због чега је досад нанета штета од 5,5 милиона милиона евра.

ДРАМА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Обесни младић „на све стране“ пуцао из пејнтбол пушке, ПОВРЕЂЕН РАБИН ИСАК АСИЕЛ!

Косовски Албанци не бирају средства да нанесу штету Србији, а сада су отишли корак даље. Албанци на Космету, како Курир сазнаје, месецима краду струју од „Електромреже Србије“ (ЕМС), због чега је нанета штета од 5,5 милиона милиона евра. Уколико се пљачка настави, „рачун“ ће нарасти до 11 милиона евра до краја године.

НЕВИЂЕНИ ХАОС У НОВОМ САДУ: Људи хитно евакуисани са базена! На терену полиција, Хитна помоћ и ватрогасци!

– Албанци нас немилице пљачкају од децембра прошле године. Они, наиме, преко компаније КОСТТ, који је оператор преносног система на територији КиМ, краду струју од ЕМС. До сада је штета 5,5 милиона евра. Руководство ЕМС је у више наврата надлежнима у међународној заједници указивала на проблем, али је реакција изостала. Ако Албанци наставе овим темпом да краду, то ће нас до краја године коштати сигурно још најмање шест милиона – наводи извор Курира.

Србија, Македонија и Црна Гора налазе се, иначе, у такозваној струјној мрежи „Континентална Европа“.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ГРДЕЛИЧКЕ КЛИСУРЕ: Аутобус се преврнуо у судару с путничким возилима, ИМА МНОГО ПОВРЕЂЕНИХ!

– То је централни далековод који пролази кроз регион и који се даље рефлектује и на земље Европске уније – објашњава наш саговорник.

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је лоповлук електричне енергије који врше Албанци на КиМ тема о којој се деценијама ћутало.

(ФОТО) ЕКСКЛУЗИВНО: СПИСАК ВОДИТЕЉКИ И ПЕВАЧИЦА ПРОСТИТУТКИ

– Крађа струје је манир који Албанци практикују деценијама уназад. Прво нису плаћали рачуне и то се толерисало јер нико није желео да улази с њима у сукоб због струје. Албанци су агресивни и ризиковао би живот свако би се се појавио да њима искључи струју због дуговања. То није ствар компаније, већ би малтене биле потребне паравојне формације да оду у неко албанско село и искључе струју. А сада су се пребацили на крађу. То нигде у свету нема. Неко томе мора да стане на пут – коментарише Радун и додаје да би и међународна заједница коначно морала да реагује на овакву пљачку.

У ЕМС су Куриру потврдили да је компанија КОСТТ „у претходном периоду, од средине децембра 2017, у више наврата неовлашћено преузимала електричну енергију из тзв. интерконекције Континентална Европа, односно од свих оператора преносних система који чине наведену синхрону област“:

ДРАМА НА МОСТУ НА АДИ! Полиција ухапсила ДИЛЕРЕ, затворени прилази, осумњичени лежао на асфалту!

– КОСТТ има обавезу балансирања потрошње и производње електричне енергије на Косову. КОСТТ није одржавао тај баланс, већ је недостајући део за напајање потрошача без накнаде неовлашћено преузимао из интерконекције „Континентална Европа“ – наводе у ЕМС и додају да су у циљу решавања проблема у контакту са свим релевантним институцијама.

ЛЕПА МИСТЕРИОЗНА ЦРНКА: Она је прва жена убијеног Мише Огњановића и мајка рањеног Петра! Вест о убиству затекла је ван Србије


Због лоповлука
Каснили и дигитални сатови у ЕУ
Дигитални сатови широм Европе каснили су у два наврата ове године – у јулу минут, а у марту читавих шест минута. Европски савез електродистрибуција (ЕНТСО) тад је запретио Србији санкцијама ако не реши спор с Косовом због ког су дигитални сатови, који се синхронизују преко фреквенције мреже, широм Европе каснили. Из ЕМС су објашњавали да је кашњење проузроковао КОСТТ, опет због неовлашћеног преузимања електричне енергије.


(ФОТО) ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УЖАСА У ГРДЕЛИЧКОЈ КЛИСУРИ Пробудио нас је стравичан ударац, а онда сам видео како аутобус јури у ПРОВАЛИЈУ!

Бројке
10 година прошло од једностраног проглашења независности КиМ
5 година прошло од потписивања Бриселског споразума, који дотиче и енергетику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) 10 чињеница о филму „Титаник“ које можда нисте знали

Србија и Орбанов манифест европског конзервативизма

УБИЈЕНА 3 НОВИНАРА У ЗАСЕДИ: У Централноафричкој републици страдала 2 руска и један украјински извештач!

(ВИДЕО) ТЕСТИРАЛА ДЕЧКА ДА ЛИ ЈЕ ВАРА ПА МУ ПОСЛАЛА БАБУ: Оно што се догодило, оставило је све у шоку

ПРИПАДНИК ЗЕМУНСКОГ КЛАНА КОЈИ ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ОСТАО НА СЛОБОДИ ОПРОСТИО СЕ ОД АДВОКАТА: Ево како је упутио саучешће породици Драгослава Мише Огњановића!

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
10°
Thu
8°
Fri
-0°
Sat
1°
Sun