Pixabay
Свет

АЛАРМАНТНО: Ово пиће изазива СРЧАНИ УДАР

Најновије истраживање потврдило је постојање везе између зашећерених пића и преране смрти од срчаног удара. Упркос томе, слатка храна нема исти утицај, пише Индепендент.

Разлог за то крије се у чињеници да наш организам прерађује слатке течности другачије од зашећерене хране, сматрају научници.

(ВИДЕО) КУПИО КУЋУ, ПА СЕ ШОКИРАО КАДА ЈЕ ОТВОРИО ПОДРУМ: Оно што је тамо затекао га је оставило без текста

Наиме, шећерна пића, која генерално имају врло мало нутријената, понашају се у нашем телу попут ‘шећерне поплаве’. С друге стране, слатка храна често садржи масти, протеине или другу врсту нутријената који успоравају метаболизам.

У истраживању је учествовала група одраслих особа старијих од 45 година, а испитаници су посматрани у периоду од шест година.

СТРАВА И УЖАС У КУПИНОВУ: Прегазио пекара аутом! Девојка кренула да трчи ка њему да му помогне, а преко њега прешла и друга кола!

Установљено је да учесници који пију најмање 675 милилитара шећерних пића дневно имају двоструко веће шансе да умру од срчаног удара у односу на особе које пију мање од 30 милилитара дневно.

Упркос томе што је потврђена веза између те две ствари, научници истичу да нису доказали да конзумирање зашећерених пића нужно води ка срчаном удару.

(ВИДЕО) ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЗАПОЧИЊУ ТРИ ЗЕМЉЕ: Нису ни Русија, ни САД

– Питање на које покушавамо да одговоримо састоји се из два дела. Прво, да ли редовно конзумирање зашећерених пића повећава ризик од настанка срчаних болести, или тај ризик повећавају друга стања. А ако заиста повећавају, да ли и зашећерена храна има исто дејство – објаснио је доктор Џин Велш са Универзитета у Атланти, водећи научник истраживања.

– Верујемо да подаци до којих смо дошли прилично потврђују важност свођења конзумирања зашећерених пића на минимум – додаје Велш.

МРАЧНА ДУБИНА ОКЕАНА КРИЈЕ ВЕЛИКЕ ТАЈНЕ: Научници изненађени оним што су открили

Тим је до нових закључака дошао анализом података скоро 18.000 испитаника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија диже мост према Северној Кореји

ДОДИК: Чланство у НАТО — понижење за све Србе

Бивши дипломата: Америка је дошла до најопасније тачке у историји

Извор: Република.рс

Оставите коментар