Друштво Србија

АЛАРМАНТНО! ДЕЦА СУ СВЕ БРУТАЛНИЈА: После дроге латили се оружја! Прислањају себи пиштољ на главу и прете самоубиством!

Нов изазов у којем клинци прислањају себи пиштољ на главу и прете самоубиством још један је израз позива у помоћ.

Слика девојчице која позира тако што је прислонила себи пиштољ на главу, држећи у другој руци поруку „Никола w. т. п. (волим те пуно), убићу се због тебе!!!“, узнемирила је јавност!

ПОЛАРНА ЗИМА СТИЖЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Спремите се за ЛЕДЕНИ талас и дебели минус до 10. марта! РХМЗ УПОЗОРАВА НА СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ

Ова фотографија на друштвеним мрежама није усамљена јер је у питању нови бизаран тренд и изазов међу младима. Након што су се хвалили сликајући се са дрогом и фотке стављали на Инстаграм страницу „Дрога Србија“, на ред је дошао нови, бруталнији начин надметања међу српским клинцима. Правила су таква да неким оружјем претите да ћете се убити и такву слику објавите. Стручњаци упозоравају да млади постају све бруталнији, а да је начин на који се доказују погрешан.

Психијатар психотерапеут прим. др Ивица Младеновић каже за Курир да су друштвене мреже мач са две оштрице и да их млади често злоупотребљавају објављујући експлицитне и агресивне фотографије. Он каже да овом проблему треба приступити озбиљно јер може бити веома опасно, а да се родитељи и образовне установе морају додатно ангажовати:

ВЕЛИКА АНКЕТА: За кога ћете гласати на изборима у Београду?

– Сведоци смо да је после таквих порука дошло и до самоповређивања и до повређивања. Девојчица то можда неће урадити, али, у импулсу, на ту њену поруку довољан је један коментар са стране који ће бити провокативан и она ће то заиста урадити!

Психолог Александра Јанковић сматра да је овде реч о истој групацији деце која су се недавно сликала са дрогом, те да шаљу исту поруку желећи да померају границе.

– „Живот нема неког нарочитог значаја, могу у било ком тренутку себи да га одузмем“, гледају тако на живот и све то рекламирају јавно желећи друштву да лупе шамар, али то раде на погрешан начин. Све је то у истом пакету – дрога, оружје, самоубиство. Ради се о промоцији мрачних и погрешних вредности, амбиције су обликовали на лош начин. Шта је следеће, директан пренос стварног самоубиства? – упозорава Јанковићева и додаје:

(ВИДЕО) ДРАГАНЕ, САМО РЕЦИ: ЗИНУЛО МИ ЈЕ ДУПЕ ЗА ТВОЈЕ ГЛАСОВЕ И ПОВЛАЧИМ ЛИСТУ! Бели објаснио Ђиласу како стоје ствари!

– Њихова идеја јесте да се људи скандализују када виде слику и да се обесмисли живот.

Ана Јанковић
ОМЛАДИНА НАЗАДУЈЕ

Дечији психолог Ана Јанковић сматра да је позадина тог новог тренда и изазова заправо слабост и позив у помоћ:

– Пристајање на такву врсту игре у сваком случају указује на проблеме, неку патологију, слабост, дисфункционалност унутар личности, девијантност, да се не разликује добро од лошег, да не успева да каже не, али чему све то? Изазов треба да им буде нешто у позитивном смислу, рецимо, успех у спорту или школи. Породица је овде заказала, цео систем назадује, па и наша омладина.

Зоран Миливојевић
МУП ДА РЕАГУЈЕ

Психотерапеут Зоран Миливојевић истиче да би полиција требало да реагује без обзира на то да ли је особа уперила пиштољ у себе или неког другог:

– Психијатријски став је да сваку претњу самоубиством, без обзира на то да ли је у шали или не, треба озбиљно схватити. Иако се ради на превенцији, учестале су појаве насиља, што је забрињавајуће.

РЕКЛАМА
Заветници: Београд треба да слави морал, а не ријалити

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокић: Горући проблем неодржавање постојећих ресурса

(ТЕСТ) ИЗА ВРАТА СЕ КРИЈЕ ВАША БУДУЋНОСТ: Изаберите боју и откријте шта вас чека у животу!

ДАЧИЋ ОСУДИО ИЗЈАВУ АЛБАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Зашто ЕУ не реагује на Рамине изјаве?!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun