printscreen
Србија Хроника

АКО РОДБИНА НЕ ПРОГОВОРИ, ЗОРАН ЈЕ ГОТОВ: Нејасно зашто чланови најуже породице не желе да сведоче

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Шта Ким Џонг Ун замера Србији

Уколико породица Зорана Марјановића (38), оптуженог за убиство супруге Јелене (33), не буде сведочила на суђењу, он ће бити готов, рекао је искусни београдски адвокат Боривоје Боровић.

Он наглашава да одбијање чланова Марјановићеве најуже фамилије да сведоче баца сумњу на њега и подгрева доказе о његовој кривици.

– Врло је симптоматично што су одбили да сведоче. Јер ако је Марјановић невин, зашто нису искористили своје законско право да сведоче? Ако није крив, што се не утркују да сведоче? Овако вероватно мисле да су мудри. Међутим, ако тако наставе, Марјановић ће бити готов! – поручује Боривоје Боровић.

Он истиче да има посредних доказа који Марјановића доводе у везу са убиством супруге.

(ФОТО) КРВАВИ ПИР У КРУШЕВЦУ! Нико не зна зашто је мирни Стојан побесенео, а потом БРУТАЛНО ЗАКЛАО невенчану жену Гордану!

– Ако је тачно да су сви мобилни телефони породице Марјановић били искључени у исто време, онда је то нешто што се мора озбиљно испитати – сугерише он.

Боровић додаје да би пристао да брани Марјановића, али да не би поступио као његове млађе колеге које чине Зоранов четворочлани тим адвоката.

– Они су мало урадили против медијске хајке која је вођена против њега – каже познати адвокат.

Његов старији колега Тома Фила истиче да још није све готово и да су могући преокрети и нова хапшења!

– Из обдукционог налаза, који је радио др Зоран Станковић, наш најбољи лекар судске медицине, произилази да је, осим убице, највероватније био још један извршилац, али то не мора да значи да је заиста било тако – наводи Фила, који би такође пристао да брани Марјановића, али додаје да је одавно пензионисан и да се више не појављује на суду.

Оцене хрватских медија: Колинда поражена „до колена“

Угледни београдски адвокат напомиње да ће тужилаштво морати да се потруди да докаже Марјановићеву кривицу.

– Овај процес није за играње! Ако Марјановић буде ослобођен, онда ће неко из тужилаштва морати да лети. Марјановића бране два изванредна адвоката, Александар Зарић и Вељко Делибашић, и њима ништа не може промаћи – уверен је Фила.

Марјановић на суду мора да објасни одакле му Јеленина крв на панталонама и зашто их је после прао, каже адвокат Небојша Милосављевић.

Мора да каже и откуд крв у његовом аутомобилу и зашто су у исто време били искључени телефони његове породице. Онај ко је убио Јелену учинио је то у стању јаког афекта, а био је вероватно у стању смањене урачунљивости или скроз неурачунљив. Ако Марјановић одлучи да проговори на суђењу, онда би његов исказ морали помно да прате психијатри и психолози, да процене да ли је исказ логичан. Ако је није убио, он ће проговорити. Али убеђен сам да ће остати при свом досадашњем ставу да о свему ћути – прогнозира адвокат Милосављевић и додаје да је мотив битан за извршење кривичног дела.

(ВИДЕО) НЕВЕРОВАТНА АКЦИЈА: Дете је висило са прозора, а комшије га спасле на фантастичан начин

Према оптужници, Марјановић је 2. априла 2016. између 16.49 и 17.30 убио своју супругу у близини канала који се простире из правца Борче према улици Пут за Црвенку. Како се наводи, био је урачунљив и свестан свог дела и на свиреп начин је убио Јелену. До канала су се довезли његовим „мерцедесом”, којим је, највероватније, управљала Јелена.

Када су се довезли на насип, Јелена је кренула рекреативно да трчи насипом, док је Зоран убрзо кренуо за њом. Успео је да је сустигне на километар од паркираног аутомобиле, док је малу Јану оставио на насипу, недалеко од места где је починио злочин. Јелену је најпре убо у врат и руку, после чега је она почела да бежи, пише у оптужници.

После тога јој је оптужени Марјановић стргао горњи део тренерке и гумицу за косу, задао јој више ударца, највероватније пајсером, у пределу главе, при чему је задобила вишеструке преломе костију лобање. Жену је потом гурнуо у канал, где је и преминула.

Убиство Оливера Ивановића: Суд потврдио кривицу али одбио да одреди притвор полицајцима

Тетка занемела

Љубица Манојловић из Крушевца, најмлађа Јеленина тетка, која је досад имала

наклоност само према Зорану, док са осталим члановима његове породице није била у контакту, јуче није желела да коментарише подизање оптужнице против њега. – Не могу да причам – кратко је поручила Јеленина тетка, која је затражила старатељство над малом Јаном.

Оптужницу добија у ћелији

Марјановићу ће оптужница за тешко убиство бити уручена у Централном затвору у Београду. Уколико се докаже његова кривица, прети му 40 година затвора. Он је у истрази негирао злочин, говорећи да су „ухапсили погрешну особу”. Истрагом је утврђено да је Марјановић имао највероватније два помагача, али да би били ухапшени, неопходно је да против њих буду достављени докази. Његов адвокат Александар Зарић рекао је да није добио оптужницу и да ће видети да ли ће уложити приговор када је добије.

ЈЕЛЕНА МИЛИЋ НАПАЛА МРТВОГ НЕБОЈШУ ГЛОГОВЦА! Није ми јасно како се доспева у АЛЕЈУ ВЕЛИКАНА!


РЕКЛАМА
Милица Ђурђевић- Расте нам подршка, упркос медијској блокади!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Убиство Оливера Ивановића: Суд потврдио кривицу али одбио да одреди притвор полицајцима

Асанж изгубио процес пред судом, остаје у амбасади Еквадора

(ВИДЕО) ЗАВЕТНИЦИ: Расте нам подршка, упркос медијској блокади!

Сирија и Русија спречиле ДАЕШ као пројекат калифата

Син Мирољуба Милутиновића очајан: Тата је погинуо само два сата пред пензију! Испитује се како се котур откачио и усмртио га!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri