Pixabay
Друштво Србија

Ако нисте задовољни услугом банке, мењачнице или лизинга, можете да се жалите: Ево коме упутити приговор и у ком року морају да вам одговоре

Оно што је најважније, никакве накнаде не могу да буду наплаћене за улагање и разматрање приговора

РАТ ВУКА ДРАШКОВИЋА И МИЛИЦЕ ЗАВЕТНИЦЕ: Ти си морална карикатура којој је у странци остала само жена!

Уколико вам неко украде и злоупотреби кредитну картицу, ако имате проблем приликом плаћања на интернету, ако сте незадовољни лизинг кућом, уколико вас превари мењачница или банка, постоји могућност да се овим институцијама жалите на њихов рад.

ПРВИ УДАР АМЕРИКЕ НА ПРИШТИНУ! Након упозорења, Вашингтон Храдинају ИЗРЕКАО ЗАБРАНУ!

Уколико мислите да сте преварени, обманути или закинути, ваш први корак би требало да буде покушај разрешавања неспоразума са службеником финансијске институције чијом услугом нисте задовољни. Уколико то не упали, уложите приговор тој институцији, а ако ни то не уроди плодом, остаје вам жалба НБС.

ИНФОРМАЦИЈЕ МОРАЈУ ДА НАМ БУДУ ДОСТУПНЕ

У пословним просторијама на видном месту мора да буде истакнуто обавештење о начину подношења приговора, начину поступања по поднетом приговору, као и о могућности и начину подношења притужбе Народној банци Србије.

(ФОТО) АМЕРИКАНАЦ ПРОБАО ДА ПРОШВЕРЦУЈЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: На аеродрому Никола Тесла заплењен ДИЈАМАНТ у вредности од 450.000 америчких долара

– Давалац услуга дужан је да на почетној страници своје интернет презентације омогући кориснику да приступи форми за подношење приговора и то постављањем на лако уочљивом месту линка за који је јасно означено да се односи на приговоре корисника – стоји у Одлуци НБС о поступку о приговору.

САДРЖАЈ ПРИГОВОРА

У новој Одлуци НБС стоји да можемо да поднесемо приговор у року од три године од дана кад нам је учињена повреда права и то у писаној форми.

Приговор мора да садржи податке корисника из којих се несумњиво може утврдити однос са даваоцем услуга, као и разлози за подношење тог приговора.

ЂИЛАС ОСТАЈЕ БЕЗ УДАРНЕ ИГЛЕ ЗА ВРЕЂАЊЕ ЖЕНА! Веселиновић најавио да се повлачи из Савеза за Србију

Приговор може да се поднесе поштом, преко интернет презентације, мејлом и у пословним просторијама банке, мењачнице, лизинга…

– Код финансијских услуга које се уговарају коришћењем средстава комуникације на даљину, давалац услуга дужан је да кориснику омогући да приговор поднесе на исти начин – стоји у Одлуци НБС.

НИКАКО УСМЕНА, САМО ПИСАНА ЖАЛБА

Ако корисник намерава да поднесе приговор усмено, банка је дужна да га упозори да нема обавезу разматрања усменог приговора, као и да га поучи о начину на који се приговор може поднети.

ЕВО КО ЈЕ ЗАШТИТНИК МАФИЈЕ У СРБИЈИ! Јеремићеви функционер у одбрани криминалца Филипа Кораћа!

РОКОВИ ЗА ОДГОВОР

Онај коме се жалите дужан је да размотри приговор и да достави писмени одговор у року од 15 дана од дана пријема приговора.

Ако је немогуће испоштовати тај рок из разлога који не зависе од воље банке, мењачнице, лизинга, он се може продужити за највише 15 дана. Одговор мора да буде потпун, јасан и разумљив.

Оно што је најважније, никакве накнаде, нити било који други трошкови, не могу да вам буду наплаћени за улагање и разматрање приговора.

Девојка брутално убијеног младића на Ади Хуји открила шта се десило: Напао је мог дечка због кључева, а онда из чиста мира упуцао у главу!

ШТА АКО ЖАЛБА НЕ УРОДИ ПЛОДОМ?

Пре него што се одлучите за покретање судског поступка, постоји још једна инстанца за решавање проблема – Народна банка Србије. Њој можете да се обратите уколико сте незадовољни одговором, или ако вам одговор није достављен у задатим роковима, у писаној форми.

(ЕКСПЛИЦИТНИ МАТЕРИЈАЛ 18+) ПОРНО КАРЛЕУША! Погледајте Јелену потпуно ГОЛУ! Слала Врањешу фотке! ЈК у ЕКСТАЗИ!

Рок за подношење притужбе је шест месеци од дана пријема одговора, а НБС неће разматрати жалбу која је поднета пре истека рока за одговор банке на приговор, или након истека рока за поднођење жалбе НБС.

Такође, НБС ће занемарити приговоре пристигле након покретања судског спора и ако је исти човек већ подносио исту притужбу.

КОЈА ЈЕ УЛОГА НБС?

Након пријема уредне притужбе, НБС ће, најкасније у року од осам дана од дана тог пријема, дописом затражити од банке да се изјасни о наводима из притужбе, о чему ће истовремено обавестити корисника.

Ако се институција на коју се жалимо у прописаном року не изјасни, односно не достави доказе, НБС може да је казни.

НБС има три месеца да нас обавести о налазу по притужби, а у сложенијим предметима тај рок може се продужити за највише три месеца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАМП: Имам ЛОШУ ВЕСТ за Русију!

ХАРАДИНАЈ: Спремни да укинемо таксе, али ово је услов

ОГЊЕН ВРАЊЕШ О ПОРНО СЛИКАМА ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Са ЈК сам се виђао у Душковој кући, хтео сам да будем џентлмен, али ЕВО ЗАШТО САМ СВЕ ОБЈАВИО!

Ужас у Железнику: Тело жене пронађено у кући – У МРТВАЧКОМ САНДУКУ!

извор: Telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri